Afaceri
Inscriere gratuita Intra in cont »
 

 

ANODIZARE

Aluminiul are intotdeauna un strat fin de oxid natural (alumina) pe suprafata sa. Acest strat este supus deteriorarii din cauza fragilitatii sale care se datoreaza atât grosimii reduse cât si a neomogenitatii acestuia.
Procedeul de anodizare (eloxare) pe care noi îl realizam ne permite a controla grosimea acestui strat de oxid, obtinând un strat omogen si rezistent.
Folosind coloranti speciali este posibila colorarea stratului anodizat (eloxat). Colorarea stratului depus este o operatie suplimentara si facultativa. Singura modalitate de a decolora piesa este distrugerea stratului anodizat.
Finalizarea tratamentului de anodizare (eloxare) se face prin colmatarea porilor prin hidratarea stratului de oxid format. Odata colmatati porii se obtine o mai buna rezistenta la coroziune.
Stratul de oxid de aluminiu depus are si proprietati dielectrice. Prezenta stratului anodizat (eloxat) pe suprafata unei piese din aluminiu împiedica trecerea curentului electric.
Porozitatea suprafetelor anodizate (eloxate) permite o foarte buna aderenta la vopsirea în camp electrostatic sau în situatia în care doua suprafete sunt lipite.
Piesele de aluminiu au o structura cristalina în functie de tratamentul termic la care au fost supuse piesele sau materialul brut din care au fost realizate piesele. In timpul tratamentului de anodizare, prin actiunea solutiilor agresive din bai, structura cristalina poate fi in unele cazuri scoasa în evidenta.
Prelucrarea suprafetelor pieselor din aluminiu poate ascunde anumite defecte de material. Iregularitatile suprafetelor din aluminiu corectate prin slefuire pot sa reapara dupa degresarea si decaparea pieselor (micro-defectele de suprafata se umplu în timpul slefuirii dând un aspect uniform al suprafetei iar atunci când suprafata este curatata prin degresare si decapare este scos praful din aceste mici adâncituri, micro-defectul de suprafata fiind scos în evidenta).
Pentru a putea realiza anodizarea (eloxarea) unei piese este esential sa existe puncte de contact electric pe suprafata piesei. In aceste puncte de contact stratul de oxid nu se formeaza, existând posibilitatea sa se observe urme albe. Zona de contact a pieselor va fi aleasa astfel încât sa se pastreze aspectul estetic al pieselor.
In zona cordoanelor de sudura, piesele sufera un important tratament termic, microstructura metalului fiind afectata vor apare diferente evidente de aspect între metalul de baza al pieselor din aluminiu si zona sudata. In zona sudata se poate observa un aspect mult mai închis la culoare comparativ cu restul piesei. Mai mult decât atât zona sudata poate avea un aspect neuniform.
Galerie foto ANODIZARE
ANODIZARE

Produse Echipamente Pentru Tratarea Suprafetelor


CROMATARE (PASIVARE) SURTEC 650
Cromatarea este un procedeu de pasivare cu crom trivalent pentru aluminiu si aliajele sale asigur...
BRIANTAJ (LUSTRUIRE CHIMICA)
Operatie pregatitoare pentru anodizare constand intr-un atac chimic pe piesele din aluminiu folos...

Recomanda si prietenilor tai


Date de contact
Nume companie: ANOROM SRL
Adresa: Parcul Industrial Hunedoara, DJ 687, Nr. 2A, Cod. Postal: 331004
Oras: Hunedoara
Judet: Hunedoara
Persoana de contact: SEPTIMIU LASCAU
Telefon: click aici
Fax: click aici
Web: click aici