Afaceri
Inscriere gratuita Intra in cont »
 
Afaceri » Oferte » Agricultura / Zootehnie » Seminte flori si bulbi » seminte profesionale kniphofia

 

Seminte profesionale Kniphofia uvaria

Seminte ambalate in plicuri cu 1000 s.
Planta perena de gradina si pentru floare taiata. Inflorescenta deosebit de decorativa este foarte apreciata si de catre albine si fluturi. Dupa ce trece perioada de inflorire, planta ramane decorativa prin frunzisul des , de un verde crud intens.

Tehnologia de cultura

Planta perena de plin soare.
Perioada de cultura: faza de rasad – 8 saptamani; plante inflorite – 26-28 saptamani, inflorire limitata, sau 8-10 luni, inclusiv vernalizare. Productia de flori taiate: 4-5 ani.

Semanatul: ianuarie-mai, pentru inflorire din iulie, sau iunie-august, pentru inflorire in anul urmator.

Germinarea: dureaza 14-20 zile la 18-22oC. Necesita lumina pentru germinat. Semintele se acopera usor cu vermiculit. Se mentine solul umed, dar nu ud. Se protejeaza de soare prin umbrire dupa semanat.

Substratul: Trebuie sa fie bine drenat, fertilizat initial, pH-ul 5.5-6.2.

Producerea rasadului: Dupa rasarit se reduce umiditatea, dar substratul nu trebuie sa se usuce. Se reduce temperatura la 15-18oC. Se incepe fertilizarea cu 50-75 ppm fertilizat intr-o formula echilibrata. Dupa repicat, se poate creste la 150 ppm.
La 3-4 saptamani de la rasarit se planteaza 1 planta /ghiveci de 9-10 cm, sau 2-3 plante/ ghiveci de 11-15 cm. Pentru flori taiate se planteaza la distante de 20 x 40 cm. Tinerele plante se protejeaza de frig peste noapte.

Fotoperioada/Lumina: Plante de zi lunga. Necesita lumina pentru initierea si dezvoltarea florilor. In primul an inflorirea este cu 3-4 saptamani mai tarziu decat in anii urmatori. Pentru inflorire, iarna si primavara devreme necesita suplimentarea luminii si conditii de zi lunga (14 h). Acest lucru scade timpul de cultura cu 4 saptamani.

Temperatura: Creste la 15oC sau afara. Iarna se tine la 3-5oC sau afara, protejate cu material vegetativ. Primavara plantele incep sa creasca la 12-15oC si conditii de zi lunga. Perioada de vernalizare nu este obligatorie, dar imbunatateste calitatea plantelor. Protejarea plantelor cu tunel de folie determina inflorirea cu 2-4 saptamani mai devreme.

Fertilizarea: Necesita fertilizare ridicata. Se fertilizeaza saptamanal cu 100-150 ppm fertilizant complet. Se evita excesul de amoniu si nitrogen. Nu se fertilizeaza dupa 15 septembrie. Primavara se fertilizeaza cu 100-150 ppm, fertilizant pe baza de potasiu. Se previne deficitul de Mg prin aplicarea de Sulfat de Mg (0.05%) de 1-2 ori, iar in caz de deficit de fier se aplica chelati de Fe de 1-2 ori.

Flori taiate: Se recolteaza cand primele 2 randuri de flori de pe tija sunt deschise. Durata in vas 10-15 zile. Tijele se transporta in pozitie verticala. Pastrarea la rece nu se recomanda.

Sfaturi de cultura: Nu se cultiva prea ud sau prea uscat. Lipsa apei scade durata florilor, iar udarea in exces determina putrezirea radacinilor. Vara necesita o cantitate mai mare de apa. Cultura se curata de buruieni, deoarece Kniphofia nu suporta concurenta cu buruienile.
Pret: 80 RON
Galerie foto Seminte profesionale Kniphofia uvaria
Seminte profesionale Kniphofia uvaria

Produse Seminte flori si bulbi


Seminte profesionale Iberis umbellata
Seminte ambalate in plicuri cu 1000 s. Planta anuala, de gradina sau de ghiveci, cu inaltimea ...
Seminte profesionale Hypoestes phyllostachya
Seminte ambalate in plicuri cu 1000 s. Planta de ghiveci, ornamentala prin frunze. Frunzele pot ...
Seminte profesionale Lavandula angustifolia - Levantica
Seminte ambalate in plicuri cu 1000 s. Este o planta perena, aromatica potrivita pentru cultura ...
Seminte profesionale Leontopodium alpinum - Floare de Colt
Seminte ambalate in plicuri cu 5000 seminte. Planta perena, de stancarie, scunda, 15 cm., cu f...

Recomanda si prietenilor tai


Date de contact
Nume companie: ANTHESIS INTERNATIONAL S.R.L.
Adresa: Bucuresti, Str. Agricultori, Nr. 93, Sector 2, (zona Vatra Luminoasa – Piata Muncii)
Oras: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Persoana de contact: Luminita Hatisi
Telefon: click aici
Fax: click aici
Web: click aici