Afaceri
Inscriere gratuita Intra in cont »
 

 

Bloc control lichide penetrante

Blocuri de control pentru lichide penetrante

Sensibilitatea mediului de control, calitatea de curațare intermediara și de control al intregului proces penetrant sunt determinate prin blocuri de control, care sunt panouri metalice, cu rugozitate definit, cu fisuri (defecte) artificiale standardizate.

Bloc control JIS Z 2343

Blocul de control este utilizat pentru a determina sensibilitatea penetrantelor și pentru compararea a doua penetranți, dintre care unul poate fi considerat standard. Se compune din doua panouri de testare din bronz de 100 х 35 х 2 mm, placate cu un strat NiCr. Mai multe fisuri sunt realizate in stratul nichel-crom, adâncimea lor se fiind de grosimea stratului NiCr. Corpurile sunt oferite in 4 tipuri - cu grosimea de placare de 10, 20, 30 și 50 µm. Raportul lațime/adâncimea fisuri este de 1:20. Fiecare bloc control este livrat cu un certificat in conformitate cu EN 10204, tip 3.1 B, care verifica conformitatea acestuia cu EN ISO 3452-3. Blocurile de control cu adâncimea fisurilor de 10, 20, 30 µm sunt utilizate pentru testarea sensibilitații penetrantelor fluorescente. Sensibilitatea penetrantelor de contrast culoare este determinata de blocurile de control cu adâncimea fisurilor de 30 și 50 µm.

Bloc de referința Tip 1 (EN ISO 3452-3)

Blocul de referința Tip 1 pentru testarea sensibilitații penetrantului fluorescent și contrast culoare este format din din 4 panouri placate cu nichel-crom cu grosime de 10, 20, 30 și 50 µm. Panourile cu adâncimea fisurilor de 10, 20, 30 µm sunt utilizate pentru testarea sensibilitații penetranțelor fluorescente. Sensibilitatea penetrantelor de contrast culoare este determinata de panourile blocurile de control cu adâncimea fisurilor de 30 și 50 µm. Panourile tip 1 au forma rectangulara cu dimensiuni de 35 x 100 x 2 mm. Fisurile transversale sunt facute in fiecare panou prin intinderea lor in direcția longitudinala. Raportul lațime/adâncimea fisuri este de 1:20. Este livrat cu o declarație de conformitate EN ISO 3452-3 in combinație cu EN 10204, Tip 3.1 B.

Bloc de referința Nr.2 (EN ISO 3452-3)

Blocul de referința Nr.2 este o placa austenitic, placata cu crom cu patru zone (25 x 35 mm) cu rugozitate diferita (Ra=2,5 µm, Ra=5 µm, Ra=10 µm, Ra=15 µm) pe jumatatea placii, iar pe cealalta jumatate 5 fisuri in forma de stea de diferite marimi. Zonele dure sunt utilizate pentru controlul spalariiwashingoff intermediare. Fisurile in forma de stea in stratul de crom sunt generate de o pansonare cu bila din spate. Indicația de pe panoul de referința nu ofera nici o sugestie de indicația de pe partea testata.

Bloc control ASME V

Blocul de control ASME V este folosit pentru testarea sensibilitații de indicare penetrantului. Datorita diviziunii blocului de control in doua parți este posibili compararea a doua penetante diferite. Blocul de control ASME V este un bloc de aluminiu de 80 x 50 x 10 mm, imparțit in doua cu o crestatura (50 x 2 x 1,5 mm). Datorita unei tratamente termice speciale pe suprafața blocului s-au creat fisuri, care difera pe partea din fața și spate a blocului de control.La fisurile vizibile din imagine a fost utilizat sistemul de penetrante NORD-TEST (U87, Rot3000, U89).

Bloc control WTP-1 și WTP-2

Blocurile de control au fost concepute pentru a evalua capacitatea de indepartare de penetranți fluorescente in conformitate cu cerințele AMS 2644C.WTP-1 este un panou din otel inoxidabil, cu dimensiuni de 4 x 6\"" cu doua benzi paralele cu \""rugozitate medie\"" fiecare de 6 x 1,5\"" inci, separate de o banda cu suprafața neteda de 1\""WTP-2 este un set de doua panouri identice de 1,5 x 2\"" fabricate dintr-un singur foaie și este, de asemenea, utilizat pentru evaluarea indepartarii de penetranți fluorescente.

Bloc control PSM-5

Blocul de control PSM-5 este folosit pentru testarea procesului de penetrante manual sau automat (semiautomat), in conformitate cu Pratt & Whitney Aircraft TAM 1460 40.PSM-5 este un panou dreptunghiular din otel inoxidabil, de dimensiuni 10 х 15 cm, grosime de 2,3 mm.Banda din stânga placata cu crom conține 5- fisuri in forma de stea care sunt aranjate in funcție de dimensiunile lor. Jumatate din dreapta este sablata și este utilizate pentru a evalua capacitatea de indepartare a penetrantului.Panoul nu trebuie sa fie utilizat pentru compararea diferitelor penetrante.

Galerie foto Bloc control lichide penetrante
Bloc control lichide penetrante

Produse Lichide penetrante


Baton de vopsea Markal ZEPHYR
Marker temporar pentru sticlaSpecial conceput pentru marcajele temporare pe sticla sau pe parbriz...
Baton de vopsea Markal TYRE MARQUE
Marcaj temporar pentru pneuriCreta pentru marcaj conceputa special pentru a realiza marcaje tempo...
Solutii pentru developare filme
Produse chimice INDUSTREX pentru utilizare cu procesoare automateSoluţia de regenerare pentru rev...
Defectoscop Phased-Array DIO1000PA
Defectoscop DIO-1000 Phased ArrayDefectoscopul proiectat si dezvoltat de firma STARMANS ELECTRONI...

Recomanda si prietenilor tai


Date de contact
Nume companie: KIMET SRL
Adresa: Str.Garii nr.64
Oras: Targu Secuiesc
Judet: Covasna
Persoana de contact: Szekely Robert
Telefon: click aici
Fax: click aici
Web: click aici