Afaceri
Inscriere gratuita Intra in cont »
 

 

Sisteme fotovoltaice

Sisteme fotovoltaice - ENERGIA SOARELUI

 

Experienta noastra in realizarea instalatiilor fotovoltaice, dezvoltata in ultimii trei ani, se adreseaza atât sectorului privat cat si acela al întreprinderilor, fermelor agricole si institutiilor de stat, cu instalatii personalizate, începând de la proiectare pana la faza finala cu intrarea in functiune a instalatiei.

Puterea care se poate dezvolta in celulele fotovoltaice depinde de proprietatile semiconductorului folosit. Cel mai comun este siliciul care poate fi sub forma cristalina sau amorfa, cu diverse performante. Adaptabil la oricare tip de instalatie (ex: acoperisuri înclinate, orizontale, pe pamant, marchize sau integrate in fatade). Sistemele fotovoltaice pot fi in general de trei tipuri:

 

      Stand Alone

        Grid Connected

        Instalatii de pompare

 

    Componente si modul de functionare a instalatiilor fotovoltaice

    Instalatia este compusa din mai multe panouri (moduli), montate cu ajutorul unor suporturi adecvate de sprijin din otel galvanizat sau aluminiu. Panourile transforma lumina soarelui in energie electrica, curent continuu si conectare la un inverter care transforma energia in curent alternativ, pentru folosinta utilizatorului final.

 

    Unde se poate realiza

    Spatiul necesar este de cel putin 8 mp/kWp pentru instalatiile pe acoperisuri înclinate, sau circa 16 mp pe suprafete orizontale, mentinând înclinarea a respectiva panourilor, expuse cat mai mult posibil catre sud, dar in acelasi timp in absenta de obstacole ce pot crea umbra.

 

    Integrare arhitectonica

    Este oricum o interventie, pe o cladire noua in constructie sau pe cladiri deja existente in renovare, motiv pentru care panourile solare vor fi folosite ca si componente ale constructiei, substituind elementele traditionale folosite in constructii, acordându -se o deosebita atentie la izolatia impermeabila, ca de exemplu marchizele, verandele si instalatiile pe acoperisuri existente.

 

Instalatie Grid-Connected

In prospectiva aceste tipuri de instalatii pot integra in mod semnificativ energia electrica produsa de marile centrale electrice (termoelectrice, nucleare), dezvoltând o metoda de generare a electricitatii pe teritoriu ecologica, nepoluanta si regenerabila.

In acesta instalatie partea cea mai importanta este inverter-ul. Acest dispozitiv converteste curentul continuu din module direct in curent alternativ, prompt pentru a fi introdus in reteaua electrica centrala. In baza deciziilor Autoritatii pentru Energie , intr-adevar, fiecare abonat poate deveni un autoproducator legat la reteaua electrica centrala care dispune atât de energia autoprodusa cat si de aceea din retea in momentul in care cantitatea de energie autoprodusa devine insuficienta.

 

Instalatiile fotovoltaice racordate la reteaua electrica nu necesita acumulatori de stocare. Pentru a dispune de 1.000 watt putere, de vârf, suficienti pentru a pune in functiune principalele aparaturi electrice intr-o mica locuinta (becuri, televizoare, frigider, etc.), sunt necesari 20 - 24 module instalate pe acoperis sau in apropierea cladirii.

 

Instalatie Stand-Alone

Instalatiile fotovoltaice izolate înmagazineaza energia cu ajutorul acumulatorilor electrochimici. Prezenta acumulatorilor permite întimpinarea vrafurilor de încarcare , fara pericolul de a supraîncarca generatoarele, si garanteaza continuitatea furnizarii cu energie, chiar si in cazul nivelului redus de radiatii sau avarie temporara a generatoarelor.

Acumulatorul are functia de racordare intre generatorul fotovoltaic si consumator.

Se folosesc in mod preponderent acumulatori cu plumb care au caracteristica de viata lunga (mai mare de 6 ani) si nu sunt costisitoare.

 

Instalatie de pompare

Acest tip de sistem poate fi utilizat, acolo unde nu este convenabil din punct de vedere economic un racord la reteaua de alimentare a pompei folosite pentru acumularea apei in bazine.

 

Galerie foto Sisteme fotovoltaice
Sisteme fotovoltaice

Produse Echipamente Energii Neconventionale


Sisteme Termice - INSTALATII SOLARE TERMICE
Sisteme Termice - INSTALATII SOLARE TERMICE   Principiul functionarii instalatiei este sim...
INSTALATII EOLICE
INSTALATII EOLICE   Facand referinta la realizarea panourilor de producere a energiei elec...

Recomanda si prietenilor tai


Date de contact
Nume companie: MABEC TRADING S.R.L.
Adresa: Str. Stefan Cel Mare, Nr. 35,Bl. 31, Int. 159, Sector 2
Oras: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Persoana de contact: Mariana Stavar
Telefon: click aici
Fax: click aici
Web: click aici