Afaceri
Inscriere gratuita Intra in cont »
 

 

Stupi verticali

Stup vertical Dadant 10 rame, 25 mm grosime

Aceasta este o varianta completa a stupului vertical STAS 11383. Aceasta varianta ofera posibilitatea apicultorului sa monteze singur cuibul si magazia stupului.

Este realizat din panouri stratificate de molid, grosime finit 25 mm. Grosimea peretilor va proteja familia de albine de schimbarile bruste de temperatura si va asigura un consum mai mic de hrana peste iarna (reduceri de 2-4 kg/familie, adica 20-40 lei per familie).

Fundul antivarroa, podisorul si capacul sunt montate deoarece acestea necesita o mare atentie la executarea operatiei de asamblare precum si materiale care nu sunt intotdeauna la indemana apicultorului. Acestea se primesc complete gata de a fi folosite. Fundul detasabil (mobil) antivarroa este o metoda eficienta de a inlatura varroa din interiorul cuibului familiei de albine, de asemenea mentinerea unei igiene corespunzatoare mai facila deoarece o mare parte din mizeria din stup va cadea prin orificiile plasei expandate.

Aceasta varianta de stup vertical (tip stup vertical) ofera si o mai buna igiena din punctul de vedere al aerului proaspat care intra in stup si aerisirea corespunzatoare a familiei de albine pentru o dezvoltare sanatoasa si oferirea de productii mari de miere. Trebuie tinut cont ca dioxidul de carbon eliminat prin procesul de respiratie de catre familia de albine se acumuleaza pe fundul stupului (dioxidul de carbon este mai greu decat aerul si foarte toxic), astfel in varianta stupilor cu fund plin eliminarea dioxidului de carbon se face doar prin fanta urdinisului. De asemnea acest avantaj major al fundului antivarroa este si aerisirea corespunzatoare in timpul transportului: la achizitia familei de albine, la transportul roilor, la transportul in pastoral.

Cuibul stupului de albine vertical pe 10 rame in varianta standard 1/1, adica rama cu inaltimea exterioara de 30 cm, este cea mai folosita varianta. Acesta este prevazut cu falturi pentru asezarea ramelor, executate conform STAS, cu dimensiuni protrivite care nu lasa spatii prea mici sau prea mari pentru albine ca si consecinta veti lucra mai usor cu ramele acestea nefiind propolizate. La cerere se pot monta si distantiere din tabla zincata.

Magazia standard a stupului vertical avand inaltimea exterioara de 160-162 mm este varianta optima pe care puteti sa o alegeti: cantitatea suficienta de miere pe care o poate depozita, consum redus de fagure atat artificial cat si efortul depus de albina sa il construiasca, maturarea uniforma a mierii, lipsa puietului la momentul stoarcerii. (Click aici pentru mai multe detalii).

Podisorul pentru stupii de albine este utilizat pentru a acoperi magazia sau cuibul, mentinand temperatura interioara prin placajul de calitate utilizat care este de asemenea rezistent la umezeala si nu lasa sa se formeze mucegai si nici picaturi de condens. Podisorul este construit dintr-o rama cu falturi la imbinari si placaj rezistent la apa din mesteacan. La asezarea podisorului peste rame ramane o distanta de 8 sau 20 mm fata de ramele de albine, distanta se modifica prin simpla intoarcere a podisorului.

Capacul stupului de albine este inalt, solid si usor, format dintr-o rama de lemn cu placaj si invelit complet in tabla. Capacul este foarte potrivit, fiind mai mare decat cuibul si magazia acesta protejeaza stupul de efectele ploii, astfel stupul va avea o mai mare durabilitate in timp.

Dimensiuni interioare: 380 x 450 mm; exterioare: 430 x 500 mm
Pret: 200 RON
Galerie foto Stupi verticali
Stupi verticali

Produse Echipamente crestere animale


Rointa,stup orizontal
Roinita pentru roiuri de albine 6 rame, 25 mm grosime Folosita la recuperarea roiurilor, la ...
Lazi stupi
Fabrica noastra de stupi va pune la dispozitie o gama larga de tipuri de stupi atat stupi vertica...

Recomanda si prietenilor tai


Date de contact
Nume companie: Asrom Industrii SRL-D
Adresa: str Predeal nr 8 bl PB 15 ap 3
Oras: Oradea
Judet: Bihor
Persoana de contact: Vancea Alin
Telefon: click aici
Fax: click aici
Web: click aici