Butoaie de stejar
Printre caracteristicile lemnului de stejar romanesc, cele mai importante sunt: fibre compacte, buna porozitate a lemnului, un continut mediu de polifenoli extractibili, si compusi aromatici favorabili.
Vinurile maturate in butoaie fabricate din lemn de stejar romanesc, atat vinuri albe cat si rosii, prezinta arome pretioase, un continut redus de tanini si o buna pastrare a caracteristicilor de fruct ale strugurilor. Butoiul “VALLACH” este rezultatul stralucit al artei desavarsite a dogarului – o comuniune deplina intre traditia romaneasca si inalta tehnologie franceza.
Procesul de productie este foarte indelungat, si fiecare etapa are importanta sa:
Selectia riguroasa a lemnului pentru fabricarea doagelor, apoi despicarea trunchiurilor in lungul fibrei si obtinerea lemnului de doage;
Depozitarea lemnului de doage in aer liber;
Uscarea naturala a lemnului de doage in aer liber, trecand prin toate tipurile de conditii climatice: ploaie, vant, ger si caldura naturala. Aceasta etapa, care dureaza 2 ani, este necesara pentru ca lemnul de doaga sa elimine esentele amare din tanini, si pentru imbogatirea compusilor aromatici;
Procesul de productie propriu-zisa a butoiului: prelucrarea doagelor cu utilaje de mare precizie, arderea progresiv controlata, asamblarea finisarea si testarea fiecarui butoi.
In functie de temperatura si de durata procesului, exista 4 niveluri de prajire: Light, Medium, Medium Plus, Fort.
Produse Lemn Si Semifabricate
Panou masiv din lemn de stejar Materie prima: Stejar european, specia Quercus Petraea si...
Utilizand deseurile din productia de panouri , doage si butoaie , dinanul 2008 societatea dispune...
Tweet
Nume companie: | UNICOM WOOD PRODUCTION S.A. |
Adresa: | Str. Oltului, Nr. 42 |
Oras: | Rosiori de Vede |
Judet: | Teleorman |
Persoana de contact: | RADU POPESCU |
Telefon: | click aici |
Fax: | click aici |
Web: | click aici |