Cautare avansata

ACCIDENTELE DE MUNCA DIN DOMENIUL HORECA

ACCIDENTELE DE MUNCA DIN DOMENIUL HORECA Accidentele de munca in domeniul HORECA   Prin HORECA se intelege industria hotelurilor, restaurantelor si a cateringului. Aici, in cazul unui accident de munca in timpul sezonului, poate provoca pierderi financiare imense!

Pericolele sunt: - alunecari - intepari si taieri

- afectiuni musculo-scheletice
- arsuri si opariri
- surzire
- pericole psihosociale
Cele mai frecvente sunt alunecarile, impiedicarile, cazaturile si lovirile din cauza suprafetelor alunecoase pe care sunt nevoiti sa lucreze bucatari si personalul auxiliar.
Deoarece nu se poarta incaltamintea corespunzatoare, pericolul este amplificat.
Se recomanda incaltamintea cu talpa SRC dar si cea cu bombeu metalic.



Aceste tipuri de accidente s-ar evita mult mai bine daca:
- am curata corespunzator locul de munca si spatiile de acces
- am avea spatii aerisite, fara obstacole
- am merge normal , nu am fugi
- am asigura un iluminat adecvat
- scarile ar fi utilate cu dispozitive antiderapante


- am folosi covorasele antiderapante
- am folosi indicatoarele de securitate
Daca in bucatarie se vor folosi masinile de filetat, de tocat carnea, sau amestecatoarele, atinci, cu siguranta, pericolul de taiere si intepare va creste considerabil.
Ce se poate face pentru a impiedica acest lucru?
- cutitele trebuie sa fie pastrate in conditii bune de lucru dupa ce au fost acutite si mai ales trebuie sa fie spalate separat de celelalte vase.
- folosirea suprafetelor de taiere corespunzatoare, antiderapant
- folosirea manusilor speciale pentru filetare
-  butoanele de oprire sa fie usor accesibile.
Arsurile si oparirile, pot fi evitate prin:
- folosirea unei tave sau a unui carucior pentru servirea lichidelor fierbinti
- folosirea manusilor rezistente la temperaturi mari


- amplasarea de ferestre la usa bucatariilor pentru a permite personalului sa se miste in siguranta
- folosirea unor dispozitive automate de coborare a alimentelor in friteozelor.
Lucratorii din domeniul HORECA sunt expusi riscului de dezvoltare a AMS din cauza statului prelungit in picioarein pozitii incomode dar si a ridicarii de greutati.
Zgomotul facut de masinile de gatit, semnalele de avertizare, masinule de spalat vase, ventilatoarelel, masinile de macinat cafea, spaltul vaselor, muzica din restaurant si conversatiile clientilor si colegilor, pot afecta pe termen lung auzul. Pentru acest lucru se recomanda purtarea antifoanelor interne sau externe.


Lichidele pentru spalat, detergentii pentru spalat vasele, produsele pentru curatarea canalelelor de scurgere, inalbitorii, solutiile dezinfectante sau cele detartrante, reprezinta un factor de risc pentru arsurile chimice si iritarile respiratorii. Folosirea manusilor de protectie trebuie sa fie obligatorie!

 



Azotul, dioxidul de carbon si aerul comprimat sunt utilizate ca si gaze necesare dozarii bauturilor. Dioxidul de carbon poate face victime foarte usor daca nu este monitorizat cu dispozitivele de avertizare si daca nu exista un sistem de ventilatie foarte bine pus la punct.
Lucrul in mediile foarte calde duce la numeroase afectiuni ca eruptiile cutanate sau lesinul. Se vor monta aparate de climatizare, se vor utiliza aparatele de gatit prin inductie, iar, lucratorii ar trebui sa poarte imbracaminte de lucru confectionata din material respirabil si non-sintetic.

Detalii furnizor

SC EXPOTEHNICA SRL
Regiune: Ploiesti (Prahova)
Tip companie: Distribuitor , En-Gros , En-Detail , Importator
Numar total produse: 5
Domenii de activitate:
Manusi de protectie , Ochelari de protectie , Pantaloni de protectie , Combinezoane de protectie , Casti de protectie


Alte comunicate SC EXPOTEHNICA SRL