Cautare avansata

Caramida cel mai bun pret

Caramida cel mai bun pret CEMACON SA

In prezent, profilul principal de activitate al societatii este producerea si comercializarea de elemente pentru zidarie din argila arsa, respectiv blocuri ceramice si elemente de ventilatie, avand utilizare in lucrari de constructii civile si industriale.

O activitate importanta a companiei o constituie macinarea si comercializarea pulberilor minerale zeolitice, cu o capacitate de productie de cca. 50.000 tone/an.


Politica si misiunea



  


Politica privind calitatea in SC CEMACON SA este axata pe satisfacerea cerintelor impuse de clienti si obtinerea increderii acestora prin demonstrarea capabilitatii societatii de a se adapta nivelului calitativ impus pe piata pentru produsele realizate.

SC CEMACON SA si-a conceput, implementat si certificat un sistem al calitatii, descris in Manualul Calitatii, adecvat activitatii desfasurate, produselor si serviciilor, in conformitate cu conditiile SR EN ISO 9001:2001 si cu legislatia romana in vigoare, iar in ianuarie 2005 s-a obtinut prima certificare din partea organismului de certificare Tϋv Cert prin Tϋv Rheinland InterCert Kft. Ultimul audit de recertificare a stabilit conformitatea sistemului de management cu cerintele standardului SR EN ISO 9001:2008

SC CEMACON SA isi desfasoara activitatea pe un suport tehnologic traditional prin aceasta garantand o calitate deosebita produselor si este motivata de crezul ca marea experienta zideste durabil pentru viitor.



Avantajele ceramicii



Lutul modelat, dar nears, nu este ceramica. Numai adaugarea focului la forta de creatie a omului a dat lutului culoare si sunet, l-a transformat in ceramica. Caramida pentru zidarie din argila arsa este una din putinele materiale de constructie cu calitatile cele mai potrivite ambiantei pe care trebuie sa o creeze.

"Sa ne intoarcem la inceputul lucrurilor - cum spune Brancusi - si sa regasim ceea ce s-a pierdut", deci, la datele fundamentale.

Adresandu-ne in primul rand constructorilor, pagina de fata propune o asemenea regasire. Sunt adunate aici datele esentiale ale ceramicii. Nu pentru a fi luate drept retete - o asemenea optica ar fi de-a dreptul daunatoare - ci ca si punct de plecare, pentru ca singura cale fertila este confruntarea cu variantele, traditionale sau mai noi. Si aceasta nu pentru a copia, ci pentru a invata pe viu acele lectii nescrise, dar prezente in mai toate obiectivele create de sute de ani pe aceste meleaguri.

Originea ceramicii se pierde in preistorie, ea facand parte din primele inventii ale omului. Ceramica s-a dezvoltat in permanenta, odata cu dezvoltarea societatii omenesti.

In fiecare epoca ceramica a fost prezenta si adeseori, arheologii recurg la cioburi de ceramica pentru a delimita perioada istorica. Domeniul ceramicii de zidarie traditionala, respectiv a caramizilor manufacturate face din ce in ce mai mult loc produselor noi, performante, respectiv blocurilor ceramice cu goluri. Indeosebi in cea de-a doua jumatate a secolului nostru, tehnologia ceramicii isi fundamenteaza stiintific operatiile si procesele care intervin in realizarea produselor.

Bazata pe materii prime naturale, modelata cu apa pentru a primi forma, arsa la foc pentru a dobandi caracteristici fizico-mecanice, caramida nu iese in evidenta dintre celelalte materiale de constructie cu nici o caracteristica luata independent (deci nu este cel mai rezistent material, cel mai bun izolator, cel mai usor si nici cel mai frumos), dar privind toate caracteristicile la un loc, care se completeaza reciproc, este totusi cel mai potrivit pentru construirea unei case.

Cu o umiditate de echilibru de cinci ori mai mica decat orice alt material de zidarie, avand un coeficient de deformare lenta sub sarcina si coeficient de dilatare termica redusa si contractie/dilatare chimica nula, avand si rezistenta la compresiune peste 10 N/mm�, caramida, cu varietatea ei de forme geometrice este garantia unei constructii rezistente si durabile.

Clientii poate vor gasi un raspuns: din ce motiv construiesc oamenii de mii de ani din elemente de argila arsa?



Natura si ecologie



Caramida ca si oricare produs industrial este rezultatul unei tehnologii, care mai mult sau mai putin are influenta asupra mediului inconjurator. Cat de mult? Cat de putin? Depinde si de noi. Avem datoria, obligatia si responsabilitatea de a proteja natura, aceasta noi o putem face prin actiuni preventive si corective. Prevenim, reducand si mentinand rebuturile tehnologice la nivele minime. Cele rezultate din fazele de semifabricare sunt recirculate integral, iar rebutul ars (ciobul) este utilizat ca material de umplutura si pentru intretinerea cailor de acces spre cariera.

Prevenim prin investitiile realizate deja si in curs de derulare care au ca scop reducerea consumurilor de combustibil si energie electrica. Prevenim prin monitorizarea incadrarii emanatiilor de gaze arse si pulberi in normele legale de protectie a mediului.

Corectam prin comunicare permanenta cu institutiile nationale pentru protectia mediului. Corectam prin redarea in circuitul natural al carierei de argila, realizand 0,5 hectare luciu de apa in scop piscicol, populat cu crap, caras, somn, amur si ca rezerva de apa tehnologica, doua hectare zona de agrement, insamantari de iarba pe treptele epuizate si plantari masive de catina alba, salcam, salcie si plop.

In urma cercetarilor, testarilor si punerii in aplicatie s-a reusit utilizarea intr-un procent considerabil, in amestecul de materii prime a cenusii de termocentrala, un deseu cu impact negativ asupra orasului si a imprejurimilor.

Aceste actiuni de masuri tehnice, tehnologice, organizatorice si financiare, instructiv-educative, disciplinare si legislative, toate subordonate protectiei mediului si in final protectiei omului, constituie o componenta importanta a managmentului firmei.

Detalii furnizor

CEMACON SA
Regiune: Zalau (Salaj)
Tip companie: Producator
Numar total produse: 10
Domenii de activitate:
Elemente Si Structuri , Zidarie