Cautare avansata

Osmoza inversa ca sistem de filtrare

Osmoza inversa ca sistem de filtrare

  Osmoza inversa este cea mai eficienta metoda de purificare a apei potabile. Principiul de functionare al sistemului se bazeaza pe presiunea osmotica necesara in filtrare.

   Sistemele de filtrare prin osmoza inversa, fara pompa de presiune au randamente scazute si sunt greu de exploatat in conditiile in care presiunea de la retea este fluctuanta sau scazuta.

   In varianta filtrelor utilizate casnic exista o multitudine de sisteme  comercializate. Am ales cel mai versatil sistem care poate fi cu usurinta montat subt chiuveta si poate fi completat cu alte tipuri de filtre suplimentare, conform cu calitatea apei necesar a fi filtrata. 

    Sistemele noastre sunt gandite in asa fel incat sa fie accesibile ca pret si la o calitate de top. 

    TOATE sistemele RO sunt echipate cu pompa de presiune !!! 

   Sunt complet automatizate, asigura spalarea automata a membranei de Osmoza Inversa, mentinerea bazinului de stocare plin, inmagazinand astfel o cantitate suficienta de apa purificata chiar si in cazul in care scade presiunea apei in retea sau chiar daca aceasta este oprita. Asiguram consumabilele la preturi decente.

Scurt istoric:

Prima experienta legata de osmoza a fost realizata in 1784 de Jean Antoine Nollet iar in 1885, danezul Jacobus Henricus Van’t  Hoff  a definit ecuatia presiunii osmotice.

P=(n/V)RT

n/V- numarul de particule per unitatea de volum

R – constanta gazului

T- temperatura la care se desfasoara procesul.

Mai pe scurt, presiunea partiala este proportionala cu concentratia. Aceasta presiune partiala a fost denumita Presiune Osmotica.

De exemplu, o solutie de zaharuri cu concentratia de 18 g/litru de apa, presiunea osmotica  necesara extragerii acesteia din solutie , este de 2,3 atm.

In cazul in care separam doua solutii in doua compartimente diferite prin intermediul unei membrane semipermeabile, vom constata ca solutia mai concentrata va avea o presiune partiala mai ridicata decat cea cu concentratie mai slaba. Daca aplicam solutiei concentrate o presiune egala cu presiunea osmotica a particulelor, prin echilibrare, vom obtine o “curgere” a lichidului catre zona in care presiunea osmotica este mai mare.

In concluzie, sarurile migreaza dintr-o parte in alta, lasand in urma o solutie cu concentratie redusa de substante dizolvate. Acest principiu sta la baza filtrarii apei prinOsmoza Inversa.

Prin intermediul unei pompe se aplica presiune asupra apei care urmeaza a fi purificata, aceasta se imbogateste in continut de saruri si dizolvate iar in partea cealalta a membranei osmotice semipermeabile,  raman moleculele de apa fara dizolvate deci apa purificata. Prin procesul de autospalare, apa imbogatita in dizolvate, este evacuata din camera de osmoza.

Acest proces este continuu in filtrele cu osmoza inversa, pana cand vasul de stocare este completat cu cantitatea de apa prevazuta, moment in care sistemul se opreste.

Pentru acest motiv, sistemele de filtrare cu Osmoza Inversa necesita obligatoriu o pompa de presiune!

AquaFelix

Detalii furnizor

Aqua Felix
Regiune: Calarasi (Calarasi)
Tip companie: Producator , Distribuitor , En-Detail , Importator
Numar total produse: 9
Domenii de activitate:
Articole De Uz Casnic , Articole Pentru Bucatarie , Articole Pentru Igiena Personala , Igiena personala , Electronice Si Electrocasnice , Materiale Sanitare , Manusi , Cosmetice Si Echipamente Profesionale , Cosmetice De Ingrijire La Domiciliu , Saune, Piscine Si Fantani Arteziene , Alte electrocasnice , Echipamnete Neclasificate


Alte comunicate Aqua Felix