Afaceri
Inscriere gratuita Intra in cont »
 

 

Aparat pentru masurarea densitatii

Specificaţii

Aparatul pentru măsurarea densităţii de înnegrire DT-92 este un dispozitiv de măsurare folosit la determinarea fotometrică a densităţii de înnegrire a filmelor röntgen.
Unitatea densităţii de înnegrire este definită prin logaritmul zecimal al raportului dintre intensitatea luminii înainte de film şi intensitatea luminii care a pătruns prin film.
Intensitatea luminii pătrunse se va stabili cu ajutorul unei fotodiode cu siliciu care este riguros liniară pe parcursul mai multor decade.
În aparatul de măsurat semnalul de intrare este evaluat printr-o referinţă foarte precisă, se transformă într-o valoare numerică şi prin LCD va fi adus la afişaj.
 
Dispozitiv de măsurare:
În sonda de forma cilindrică, printr-un orificiu de formă inelară de D=2mm soseşte o cantitate determinată de lumină pe traductorul de măsurare cu fotodiodă. Valorile noi sunt înfăţişate în câteva miimi de secundă.
Prin cablul de măsurare ecranat este alimentat curentul necesar sesizorului fotoelectric şi semnalul este condus la aparatul de afişare. Sonda prin carcasa sa de aluminiu este nu numai uşor de condus cu degetele unei mâîni, ci este şi bine ecranată contra câmpurilor perturbătoare electrice.
În aparatul de afişare sunt montate toate treptele de transformare, de funcţii şi amplificare, cât şi un acumulator sau prin blocul de alimentare de la reţea se livrează energia pentru întregul aparat.
 
Densitatea luminoasă ale negatoscoapelor
Densitatea luminoasă poate să se modifice datorită fluctuaţiilor de tensiune din reţeaua electrică.
Din cauza grupării lămpilor şi oglinzilor sau murdăririi filtrelor şi a sticlelor schimbătoerelor de căldură densitatea luminoasă pe suprafaţa iluminată uneori este distribuită neuniform. Măsurarea densităţii de înnegrire a unui film se efectuiază în acelaşi punct al negatoscopului, unde aparatul a fost calibrat. Deplasarea din punctul de calibrare este permisă numai când densitatea luminoasă este aceaşi.

Reglare
Aparatul este reglat în uzină, luând în consideraţie în special domeniul S=1,5 până la 3,5 prin utilizarea unui negatoscop standardizat şi al unui etalon pentru densitatea de înnegrire aprobat de către BAM, bazânduse pe materialul etalon-film röntgen 1001 X-Ray conform US NIST.
Calibrarea aparatului DT-92 poate avea loc pe o suprafaţă luminoasă cu o densitate luminoasă de 15.000 până la 80.000 cd/m2. Regulatorul respectiv se află lângă fişa de racordare la reţeaua.

Instalarea poate fi făcută în trei feluri:
1. plan pe cele patru tălpi de cauciuc
2. înclinat cu ajutorul tălpii de poziţionare rabatabile
3. montat plan pe perete. Pentru aceasta se va îndepărta talpa de poziţionare şi se va fixa blocat în crestăturile superioare. În crestătura laterală poate fi introdus un etalon pentru densitatea de înnegrire, livrabil suplimentar.

Galerie foto Aparat pentru masurarea densitatii
Aparat pentru masurarea densitatii

Produse Aparate masura si control


Defectoscop gama seria 880
AplicaţiiDispozitivele de expunere model 880 sunt utilizate pentru aplicaţii industriale de radio...
Sistemul MSY de detectare magnetica a fisurilor
Sistemul MSY de detectare magnetica a fisurilorStandul de incercare MSY de la interflux permite...
Densitometru DT-92
Aparatul pentru masurarea densitaţii de innegrire DT-92 este un dispozitiv de masurare folosit la...
Display digital LT30
SpecificaţiiModelLT30-1GLT30-1GB(iesire BCD)LT30-1GC(I/O RS-232C)LT30-2GLT30-2GB(iesire BCD)LT30-...

Recomanda si prietenilor tai


Date de contact
Nume companie: KIMET SRL
Adresa: Str.Garii nr.64
Oras: Targu Secuiesc
Judet: Covasna
Persoana de contact: Szekely Robert
Telefon: click aici
Fax: click aici
Web: click aici