Cautare avansata

EurMonitor Business: Autostrada Transilvania creste in 2006 de la zero la 57 km



Oficialii romani s-au razgindit in privinta finantarii autostrazii Transilvania: suma alocata pentru 2006 va fi de cinci ori mai mare decit cea anuntata acum o luna. Asta inseamna 57 de kilometric de autostrada / 14 zile de teste cu FMI / Normele UE devasteaza industria de conserve

Guvernul va aloca in acest an firmei americane Bechtel 500 de milioane de euro pentru constructia autostrazii Brasov-Bors, a declarat luni seara premierul Calin Popescu Tariceanu, intr-o emisiune TV. Pina acum, suma vehiculata pentru finantarea autostrazii Transilvania era de 100 de milioane de euro, din acesti bani urmind sa fie acoperite toate cheltuielile statului cu acest proiect pentru intreg anul 2006. Suma a fost avansata la sfirsitul anului trecut chiar de ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, care admitea atunci ca ar fi posibil ca finalizarea autostrazii sa aiba loc dupa 2012, termenul convenit initial, pentru ca s-a cazut de acord cu Bechtel ca "valoarea lucrarilor pe care le va efectua intr-un an sa nu depaseasca finantarea pe care o avem asigurata".

Articol complet Cotidianul

=============

14 zile de teste cu FMI

Saptamina viitoare, FMI vine din nou la Bucuresti. Institutia si-a manifestat deja nemultumirile: inflatia prea mare si veniturile care au scazut din cauza aplicarii cotei unice.

Oficialii FMI sint asteptati la Bucuresti pe 25 ianuarie, urmind a analiza, timp de doua saptamini, motivele depasirii ratei inflatiei, performantele bugetare din 2005 si perspectivele pentru 2006. "Misiunea va analiza performantele macroeconomice, inclusiv deficitul de cont curent si inflatia. A existat o usoara depasire a tintei de inflatie stabilita de Banca Nationala. Vom vedea care au fost motivele", a declarat Graeme Justice, reprezentant rezident al FMI la Bucuresti. Oficialul FMI a mai luat in discutie si problema cotei unice, si nivelul veniturilor la bugetul de stat.

Articol complet Cotidianul

==============

Normele UE devasteaza industria de conserve

Incet, dar sigur, fabricile de conserve din legume si fructe pierd anual procente semnificative din piata interna. Consumam compoturi din Egipt si castraveciori din Vietnam, de parca nu am fi tara muraturilor. Dar pentru a nu deveni straini pe propria piata, cele 32 de fabrici trebuie sa investeasca nu numai in utilaje din inox, asa cum cer normele UE, ci si intr-o materie prima de calitate.

Produsul din borcan, urmarit din faza de samanta
Produsele romanesti din legume si fructe trebuie sa fie urmarite inca din stadiul de samanta, de inflorire, coacere si recoltare. "Materia prima - fasole, mazare, tomate sau fructe - trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Producatorul trebuie sa le urmareasca, iar la recoltare se aleg doar cele cu aspect perfect, fara pete sau putregaiuri.

Articol complet Adevarul




''

Stire preluata de la Euroactiv.ro

Stiri asemanatoare

Pretul titeiului a crescut ca urmare a problemelor din Nigeria si Iran
Pretul titeiului cu livrare in luna februarie a crescut la bursa electronic...

Germania ar putea ratifica tratatul de aderare al Romaniei anul acesta
...

Guvernul elvetian considera faxul o dovada subtire
Documentul secret interceptat de serviciile de informatii elvetiene, referi...

Sarkozy vrea sa schimbe regulile de imigrare in Franta
...

Noi reglementari pentru circulatia in strainatate
Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) doreste modificarea regimului...