Cautare avansata

EurMonitor Business: Newmont devine cel mai mare actionar la Gabriel Resources



Cea mai mare companie aurifera din lume, grupul american Newmont Mining Corporation(NMC), si-a marit de la 10,8% pana la 18,5% participatia detinuta la firma canadiana Gabriel Resources, in urma unei tranzactii in valoare de 26 milioane dolari / Impozit zero la programatori / Cosmarul recuperarii banilor de la stat / Gripa aviara ne-a costat 3,6 milioane de euro / Germania a investit in Romania 1 miliard euro in ultimii 15 ani

Newmont Mining Corporation devine, astfel, cel mai mare actionar la compania canadiana, ceilalti actionari fiind diferite fonduri mutuale canadiene si americane.

Gabriel Resources detine 80% din societatea mixta Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), prin asociere cu fosta Regie Autonoma a Cuprului Deva, actuala Minvest Deva (cu o participatie de 19,31%) si cu trei actionari minoritari.

Articol complet Averea

=============

Impozit zero la programatori

Impozitul pe salariile programatorilor va fi de 0% si in 2006. Cel putin asa doresc oficialii Ministerului Comunicatiilor, sustinuti de Ministerul Finantelor. Singurul obstacol este Consiliul Concurentei.

Ministrul Zsolt Nagy a anuntat ieri, la Gala premiilor "Comunicatii Mobile", ca se va mentine pina la 1 ianuarie 2007 cota 0 de impozitare pentru veniturile persoanelor care lucreaza in domeniul productiei de programe informatice. Declaratia a surprins, in conditiile in care Consiliul Concurentei anunta in urma cu nici doua saptamini ca a sugerat ca aceasta facilitate sa nu mai fie introdusa in legislatie, iar cota de impozitare sa fie de 16%. Industria de profil a dezaprobat aceasta pozitie a Consiliului Concurentei.

Discutii intense

Anuntul oficial facut de ministrul Zsolt Nagy sugereaza ca si anul viitor veniturile programatorilor nu vor fi impozitate. In ultimele saptamini s-au purtat discutii si cu oficiali ai Ministerului Finantelor, si cu cei ai Consiliului Concurentei. "Eu am discutat cu dinsii si le-am prezentat in scris pozitia noastra", spune Zsolt Nagy. Un sprijin important pentru impozitul de 0% vine chiar din partea Ministerului Finantelor.

Articol complet Cotidianul

==============

Cosmarul recuperarii banilor de la stat

Fiscul a gasit utilitatea birocratiei. Poate taragana restituirea impozitului. Daca aveti de recuperat bani de la Fisc in contul impozitului pe venitul global, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Va asteapta zile intregi de drumuri la Trezorerie, de cozi si de plimbat hartii intre diferitele sedii ale Fiscului. Experienta anilor trecuti arata ca multe persoane au renuntat sa mai revendice banii din cauza birocratiei.

Potrivit datelor Fiscului, pana in iunie 2004, aproape 300.000 de romani n-au reusit sa recupereze banii platiti in plus in contul impozitului pe venit in 2003. E vorba de circa 10a din cei care ar fi trebuit sa ia bani inapoi. Majoritatea figureaza in statistici ca si cum nu s-ar fi dus sa ceara banii. In realitate, probabil acestia n-au respectat data fixa impusa de Fisc pentru recuperarea impozitului. Iar apoi, prin diferite gaselnite birocratice, li s-a refuzat orice fel de cerere de restituire.

Articol complet Evenimentul Zilei

===============

Gripa aviara ne-a costat 3,6 milioane de euro

Aproximativ 132 de miliarde de lei vechi, adica 3,6 milioane de euro. Atit a cheltuit statul, pina in prezent, pentru gripa aviara. Iar costurile cresc pe masura ce autoritatile descopera noi focare de infectie.

Pasarile sacrificate sau care urmeaza a fi ucise in urma depistarii virusului H5 al gripei aviare costa Ministerul Agriculturii aproximativ 18,5 miliarde de lei vechi. Astfel, din datele ministerului de resort rezulta ca, pentru cele aproximativ 26,3 mii de pasari ucise in localitatile tulcene Ceamurlia de Jos, Maliuc, Caraorman si Periprava, s-au cheltuit deja peste 4,4 miliarde de lei, urmind ca pentru cele din Crisana si Agighiol sa se mai dea alte 1,5 miliarde de lei. De asemenea, in judetul Braila, proprietarii de pasari din Scarlatesti, Bumbacari si Dudescu au primit in contul zburatoarelor ucise 4,7 miliarde de lei, in timp ce pentru pasaretul din Ciocile platile sint in derulare, urmind sa se plateasca in total aproximativ 2,2 miliarde de lei. Din totalul de 18,5 miliarde de lei, estimat de Ministerul Agriculturii, in jur de 10 miliarde provin din rezerva aflata la dispozitia guvernului, in timp ce restul banilor au fost realocati din fondurile destinate spijinirii producatorilor agricoli.

Articol complet Cotidianul

=================

Germania a investit in Romania 1 miliard euro in ultimii 15 ani

Germania a urcat un loc in acest an in clasamentul in clasamentul investitiilor straine directe in Romania, fiind al patrulea mare investitor, dupa Austria, Franta si Olanda.

"Din cele 12,8 miliarde euro, pe care firmele straine le-au investit in Romania din 1989 incoace, peste 1 miliard euro provine de la firmele germane", a declarat ambasadorul Germaniei in Romania, Wilfried Gruber. "Astfel, statisticile romanesti plaseaza Germania pe locul al IV-lea intre investitorii straini", a adaugat acesta.

"Cea mai importanta investitie din acest an, facuta in Romania de o firma germana apartine grupului E.ON care a preluat Electrica Moldova", a declarat Matias Kruse, seful sectiei de presa si protocol, din cadrul ambasadei Republicii Federale Germania. 

Articol complet Averea




''

Stire preluata de la Euroactiv.ro

Stiri asemanatoare

4.354.000 Euro pentru alinierea agriculturii Romaniei la standarde europene
UE investeste in crearea institutiilor romanesti necesare functionarii agri...

Imprumut de 150 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii locale
Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda Romaniei un credit ...

Romanii, campioni la cresteri salariale in 2006
Marile companii europene promit cresteri salariale pentru filialele din Rom...

Ministrii Muncii din UE vor incerca sa ajunga la un acord privind timpul de lucru
Ministrii muncii din tarile membre ale UE vor incerca inca o data, joi, sa ...

OMC: Legislatia din domeniul economic este apasatoare si se schimba prea des
Ultimul raport al Organizatiei Mondiale a Comertului asupra politicii comer...