Cautare avansata

Intalnire romano-ucraineana pe probleme de mediu, navigatie si frontiera


In perioada 11 - 12 aprilie 2005, la Tulcea (sediul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii) a avut loc prima intalnire bilaterala romano-ucraineana pe probleme de mediu, navigatie si frontiera.

10:00

Reuniunea a fost organizata de Ministerul Afacerilor Externe, in urma hotararii ministrilor afacerilor externe ai celor doua state. Au participat reprezentanti ai Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul General al Politieide Frontiera din cele doua state, precum si reprezentanti ai Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" - Romania si Administratiei Rezervatiei Biosferei "Dunarea" - Ucraina.

In cadrul discutiilor s-au abordat probleme precum efectele lucrarilor de pe bratele Chilia si Stambulul Vechi ale Dunarii, conditiile de executare a lucrarilor in apele de frontiera romano-ucrainene pe bratele Chilia si Stambulul Vechi ale Dunarii, conform reglementrailor in vigoare, problematica semnalizarii navigatiei pe bratul Chilia precum si a pilotajului in acest spatiu mentionat anterior si accesul navelor apartinand unor terte state.

In cadrul intalnirii o mare parte a discutiilor a fost alocata posibilitatilor reale de cooperare in legatura cu consecintele ecologice si nu numai asupra Deltei Dunarii, determinate de initiativa Ucrainei de a finaliza Canalul de navigatie Dunare-Marea Neagra, a carui constructie a inceput in mai 2004.

Partea romana a propus constituirea unui grup de lucru care sa analizeze consecintele construirii canalului ucrainean asupra mediului deltaic si in special pentru stabilirea actiunilor si masurilor de atenuare a impactului. S-a propus ca grupul de lucru sa se constituie la nivelul Ministerelor Mediului din cele 2 state, sa aiba in componenta si reprezentanti ai Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" si Administratiei Rezervatiei Biosferei "Dunarea" si sa lucreze in colaborare cu organizatiile internationale competente din domeniul protectiei si conservarii mediului inconjurator.

Au fost luate in discutie si probleme legate de colaborarea dintre cele doua state privind executarea lucrarilor de dragaj pentru mentinerea senalului navigabil in apele de frontiera romano-ucrainene, prezentandu-se progresele inregistrate in domeniul semnalizarii navigatiei pe Dunarea comuna si pe bratul Chilia, precum si probleme legate de accesul navelor si pilotajul acestora pe bratele Chilia si Stambulul Vechi.

Sursa: Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor


''

Stire preluata de la Euroactiv.ro

Stiri asemanatoare

Presedintele Basescu ingrijorat de soarta ostaticilor
Pe fundalul violentelor care zguduie de mai multe zile Irakul, unde noul guvern tocmai a depus ju...

Amenzi de mediu catre UE - inevitabile
Termenul limita pentru conformarea romanilor la normele europene de mediu se apropie de scadenta,...

PRO TV si Antena 1, cele mai vizionate
Cele mai credibile televiziuni sunt Antena 1 si PRO TV, iar telespectatorii o aleg pe cea dintai ...

Ziarul lui CTP se va numi "Prezent"
C.T. Popescu, Lelia Munteanu, Adrian Ursu, Bogdan Chirieac si Mircea Dinescu au ales numele noulu...

CTP si Turturica isi disputa viitorul "Prezentului"
Prezentul presei romanesti este disputat. Mai precis, numele ziarului pe care Cristian Tudor Pope...