Afaceri
Inscriere gratuita Intra in cont »
 
Afaceri » Oferte » Constructii » Elemente Si Structuri » izolatori-amortizori socuri vibratii

 

Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - constructii

Dispozitivele SERB dezvoltate de SIGMA STAR SERVICE pot fi utilizate in urmatoarele solutii de reducere a incarcarilor dinamice (seismice) asupra constructiilor:
1.Disiparea pasiva a energiei cinetice si potentiale a unei cladiri si controlul deplasarilor relative a acestora (si intre tronsoanele de cladiri invecinate).
In acest caz, in elementele de rezistenta ale cladirii (stalpi, grinzi) nu mai apar degradari locale cunoscute sub denumirea de articulatii plastice. Disiparea energiei acumulata in cladire este asigurata de dispozitivele telescopice care se monteaza in anumite panouri contravantuite dispuse de preferinta simetric la partea inferioara a cladirilor.
Pentru a se evita ciocnirea intre tronsoanele de constructii invecinate, se recomanda montarea unor asemenea dispozitive orizontale intre tronsoane.
Prinderea dispozitivelor la structura se poate realiza prin sudura sau suruburi si nu necesita articulatii intrucat dispozitivele nu sunt afectate de abateri de coaxialitate ale punctelor de prindere si de preluarea unor forte normale la axa dispozitivelor sau momente.
Dispozitivele pot fi realizate practic pentru orice valoare a incarcarilor dinamice si orice deformare a acestora, dar se recomanda ca deformarea acestora sa limiteze deplasarea relativa de nivel la valori care nu conduc la degradari locale ale structurii de rezistenta a constructiei.
Dispozitivele pot fi utilizate si la consolidarea cladirilor existente, caz in care preluarea incarcarilor axiale din contravantuirile cu dispozitivele telescopice se asigura prin camasuirea metalica a nodurilor, stalpilor si grinzilor panoului contravantuit daca structura este din beton armat. Daca structura este metalica, prinderea dispozitivelor la panoul contravantuit se realizeaza, de regula, prin gusee metalice sudate de grinzi si stalpi.

1. Izolarea seismica a cladirilor
Taierea transmiterii actiunii seismice de la terenul de fundare la constructie se poate realiza la orice nivel, impartind constructia in doua parti:
- Infrastructura incastrata in teren;
- Suprastructura izolata.
Infrastructura incastrata in teren poate cuprinde: o fundatie de tip radier, fundatia si subsolul sau fundatia, subsolul si parterul functie de tipul de cladire si functiunile acestuia.
Izolatorii de tip SERB au inaltime mica si ei se fixeaza de infrastructura si suprastructura prin suruburi infiletate in piese inglobate in structura de rezistenta a acestora.
Abateri de la orizontalitatea fiecarui suport sunt permise in valori de maxim ±1mm. Daca se impun abateri mai mari acestea sunt permise cu conditia ca prinderea suportului la structura de rezistenta sa se faca in asa fel incat suprasolicitarile cauzate de aceasta abatere sa fie in limitele admisibile.
Izolatorii de tip SERB nu necesita intretinere pe durata de viata a obiectivului si au marea facilitate ca rigiditatea lor pe directie orizontala poate fi ajustata sau complet modificata dupa montarea suportilor in constructie fara a afecta stabilitatea si siguranta constructiei oricand pe durata de viata a constructiei.
Capacitatea de amortizrea a izolatorilor poate fi realizata intr-o plaja relativ mare. O buna izolare impune o capacitate de amortizare mica intrucat actiunea seismica se transmite suprastructurii si prin forta de amortizare. O amortizare relativ mare, micsoreaza deplasarea relativa dintra infrastructura si suprastructura. Daca se doreste o limitare importanata a acestei deplasari, in paralel cu izolatorii se pot monta intre infrastructura si suprastructura dispozitive telescopice de tipul SERB*BiT*Fx-Δx.

Pret: la cerere RON
Galerie foto Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - constructii
Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - constructii

Produse Elemente Si Structuri


Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - echipamente
Echipamentele de tipul dulapurilor electrice si de automatizari, calculatoare de proces, pompa-mo...
Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - conducte
Prinderea suportilor la retelele de conducte si la structura suport se poate realiza prin surubur...

Recomanda si prietenilor tai


Date de contact
Nume companie: SC SIGMA STAR SERVICE SRL
Adresa: Strada Barbat Voievod nr.45A
Oras: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Persoana de contact: Viorel Serban
Telefon: click aici
Fax: click aici
Web: click aici