Afaceri
Inscriere gratuita Intra in cont »
 
Afaceri » Oferte » Constructii » Elemente Si Structuri » izolatori-amortizori socuri vibratii

 

Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - echipamente

Echipamentele de tipul dulapurilor electrice si de automatizari, calculatoare de proces, pompa-motor, echipament-motor, transformatoare electrice, pupitre de comanda, etc. sunt supuse in timpul vietii la actiuni dinamice de tipul socurilor, vibratiilor si miscarilor seismice. Actiunile dinamice (excitatii) pot fi generate de echipament si acestea afecteaza mediul inconjurator sau pot veni din mediul inconjurator si afecteaza functionarea echipamentului.
Eliminarea efectelor negative generate de actiunile dinamice asupra echipamentelor si mediului inconjurator se realizeaza prin izolarea acestora fata de fundatie. In acest caz, o atentie deosebita trebuie acordata legaturilor tehnologice a echipamentului (cabluri, conducte, tubulatura) cu restul sistemului. Aceste legaturi trebuie in asa fel realizate incat echipamentul izolat sa nu transmita (sau sa preia) din mediul inconjurator socuri, vibratii sau miscari seismice.
De asemenea, se pune problema reglajelor de coaxialitate si planeitate a echipamentului sau componentelor acestora care trebuie asigurate in limitele prescrise de furnizor si in conditiile de izolare.
Totodata, sistemul de izolare propus trebuie sa preia greutatea permanenta a echipamentului peste care se suprapun incarcari dinamice tridimensionale pe care trebuie sa le preia cu miscari minime si pe care sa le atenueze intr-un numar redus de cicluri de oscilare.
Functie de ponderea actiunilor dinamice generate de functionarea echipamentului fata de actiunile dinamice generate de cutremure, solutiile de izolare difera intre ele. Totodata, trebuie avuta in vedere greutatea proprie a echipamentului, deplasarile maxime pe grade de libertate si modul de fixare.
Pentru echipamente la care in timpul exploatarii sunt predominante vibratiile sau socurile, se recomanda izolatorii de tipul SERB*E2*Fz-Δz-Δxy, SERB*E3*Fz-Δz-Δxy, SERB*E4*Fz-Δz-Δxy. Acesti izolatori taie partial transmiterea unei actiuni seismice (sau orice excitatie exterioara) de la fundatie la echipament si amortizeaza miscarea acestora reducand acumularea de energie in sistemul oscilant (echipament-izolatori) reducand solicitarile in echipament si prinderi la fundatie.
Pentru echipamente la care in timpul exploatarii sunt predominante actiunile seismice (sau orice excitatie exterioara cu miscare dominanta in plan orizontal), se recomanda izolatorii de tipul SERB*E1*Fz-axy-Δxy, SERB*E5*Fz-axy-Δxy, SERB*E6*Fz-axy-Δxy. Acesti izolatori taie practic la “zero” actiunea seismica pe orice directie din plan orizontal. Pe directie verticala, acesti izolatori sunt rigizi si preiau aproape integral actiunea dinamica verticala. In cazul in care se doreste izolarea totala pe directie orizontala si verticala cele doua tipuri de izolatori se pot combina rezultand un izolator de inaltime mai mare. In acest caz, este asigurata izolarea totala a echipamentului dar pot sa apara probleme la legaturile tehnologice cu restul sistemului care acum sunt mai mari si ele trebuie solutionate corespunzator. De asemenea, pot sa apara probleme de inclinare a echipamentului in timpul unor cutremure care ar putea perturba functionarea acestora.
Fata de solutiile clasice utilizate pana in prezent, solutia propusa de noi are avantajul ca rigiditatea izolatorilor este de tip neliniar geometric si nu este afectata de suprasolicitari. De asemenea, izolatorii pot fi realizati pentru orice rigiditate dorita si orice capacitate de amortizare fara a avea componente in interiorul lor suprasolicitate.

Pret: la cerere RON
Galerie foto Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - echipamente
Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - echipamente

Produse Elemente Si Structuri


Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - constructii
Dispozitivele SERB dezvoltate de SIGMA STAR SERVICE pot fi utilizate in urmatoarele solutii de re...
Izolatori-amortizori socuri, vibratii, cutremure - conducte
Prinderea suportilor la retelele de conducte si la structura suport se poate realiza prin surubur...

Recomanda si prietenilor tai


Date de contact
Nume companie: SC SIGMA STAR SERVICE SRL
Adresa: Strada Barbat Voievod nr.45A
Oras: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Persoana de contact: Viorel Serban
Telefon: click aici
Fax: click aici
Web: click aici