Cautare avansata

Boagiu: "Colaborarea cu functionarii publici nu mai trebuie sa fie privita ca un calvar"



Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene si Wenceslas de Lobkowicz, seful Unitatii Romania din cadrul Directiei Generale pentru Extindere a Comisiei Europene au co-prezidat reuniunea Comitetului Informal Romania - Uniunea Europeana privind Reforma Administratiei Publice care a avut loc la Bucuresti.

Ieri a avut loc, la sediul Ministerului Integrarii Europene, reuniunea Comitetului Informal Romania - Uniunea Europeana privind Reforma Administratiei Publice. Reuniunea a fost co-prezidata de Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene si de Wenceslas de Lobkowicz, seful Unitatii Romania din cadrul Directiei Generale pentru Extindere a Comisiei Europene.

Temele abordate in cadrul discutiilor au vizat cadrul legal al derularii activitatii administratiei publice, reforma sistemului de salarizare, pregatirea profesionala, consolidarea capacitatii administrative a institutiilor pentru managementul fondurilor UE, progresele privind descentralizarea fiscala, legea privind profesionalizarea prefectilor, dar si progresele realizate in procesul de descentralizare si deconcentrare a serviciilor publice.
                                                             
"Intregul proces de modernizare a tarii depinde de performantele aparatului administrativ. Prin urmare, este absolut necesar ca functionarii publici sa fie oameni foarte bine pregatiti, dinamici, care sa fie deschisi schimbarii si sa se poata adapta din mers exigentelor administratiei europene.  Cetateanul roman merita sa primeasca serviciile pentru care plateste din propriul salariu, iar colaborarea cu functionarii publici nu mai trebuie sa fie privita ca un calvar", a declarat ministrul Anca Daniela Boagiu.

Jonthan Scheele, Seful Delegatiei Comisiei Europene, a subliniat faptul ca nu este de ajuns sa avem o legislatie bine reglementata in ceea ce priveste functionarea administratiei publice, ci este foarte importanta implementarea acesteia. "Reforma trebuie sa inceapa de la varf si sa ajunga pana la fiecare reprezentat al administratiei publice", a declarat oficialul european.

La lucrari au participat reprezentanti ai Comisiei Europene (Directia Generala Extindere), ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, ai organismelor financiare internationale, precum si ai administratiei publice centrale din Romania (Ministerul Integrarii Europene, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Finantelor Publice, Secretariatul General al Guvernului, Cancelaria Primului Ministru, Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, Agentia pentru Strategii Guvernamentale). De asemenea, au fost prezenti si consilierii de pre-aderare care isi desfasoara activitatea in cadrul proiectelor de twinning din domeniu.

Sursa: MIE




''

Stire preluata de la Euroactiv.ro

Stiri asemanatoare

Laptele, SAPARD-ul si bistritenii
Totul a inceput cand S.C. Eliezer Prod, o intreprindere din categoria IMM d...

Euro devine mai puternic
Moneda unica europeana se apreciaza in comparatie cu dolarul. Majorarea dob...

Zece minute pentru imbunatatirea mediului de afaceri din UE
La sfarsitul anului 2005 Comisia Europeana si-a anuntat intentia de a rezol...

EurMonitor Business: Judecatorii favorizeaza porcii, nu integrarea in UE
Romania nu-si va putea indeplini la timp angajamentele UE in domeniul sanit...

Iuscenko a cerut Parlamentului sa renunte la votul de demitere a Guvernului
...