Cautare avansata

EurMonitor Business: Intram in UE cu 300 de localitati neelectrificate



Intram in Europa cu cel putin 300.000 de romani care traiesc in bezna si fara sursa de informare / Pierderi de 33 de milioane de euro in industria avicola / Vara ne aduce taxa pe frigider / CEC risca sa ramana fata batrana / Salariul mediu, aproape 7,5 milioane lei vechi / Bancile se cearta pe fix

Electrificarea nu este o afacere pentru Electrica, privatizata sau neprivatizata, caci investitiile sunt scumpe, iar amortizarea se face in 400 de ani. Guvernul Nastase "s-a facut" ca demareaza un proiect de 200 milioane dolari, iar Guvernul Tariceanu "s-a facut" ca va gasi resurse alternative pentru electrificare, asa cum cere UE. In continuare, 306 localitati raman izolate de Romania si de restul lumii.

Pana in 2007, Romania va trebui sa nu mai aiba nici o localitate neelectrificata, chiar daca aceasta este mica si la tara. Cum investitiile in electrificare sunt scumpe, iar populatia rurala saraca, doar o sustinere cu bani de la buget ar aduce lumina in cele 96.000 de gospodarii, unde 300.000 de romani nu au vazut cum arata un buletin de stiri.

Articol complet Adevarul

=========

Pierderi de 33 de milioane de euro in industria avicola
 
Gripa aviara a provocat pagube importante producatorilor de carne de pasare. Bilantul intocmit la sfarsitul lunii decembrie, dupa  numai doua luni si jumatate de la confirmarea primelor cazuri de gripa aviara in Romania, arata ca pierderile se ridica la 33 de milioane de euro. "Asta inseamna o cifra de afaceri de 5-6% mai mica fata de anul trecut", afirma Ilie Van, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR).

Articol complet Evenimentul Zilei

==========

Vara ne aduce taxa pe frigider

Protectia mediului se va reflecta in preturile produselor din rafturile magazinelor care comercializeaza produse electronice si electrocasnice si din sfera IT&C. Dupa ce se va introduce taxa de mediu pentru reciclarea acestora, preturile vor creste. Vestea buna este ca vor aparea oferte prin care un produs vechi va constitui avansul pentru unul nou.

Pregatirea pentru aderarea la UE inseamna o noua taxa care se va reflecta, intr-un final, in buzunarele romanilor. Este vorba de taxa pentru mediu, pe care, cel mai probabil din aceasta vara vor fi nevoiti sa o plateasca producatorii si importatorii de produse electronice, electrocasnice si de echipamente IT.

Articol complet Cotidianul

===========

CEC risca sa ramana fata batrana
 
Analistii avertizeaza ca statul ar trebui sa aiba planuri bine stabilite pentru CEC, in cazul in care doreste sa-l pastreze Guvernul pune sub semnul intrebarii privatizarea CEC. Dupa ce candidatul cel mai larg la punga, Erste Bank, a fost desemnat castigator al BCR, membrii guvernului au dubii daca sa dea Casa de Economii unui investitor privat, pe o suma derizorie.

"Vazand ofertele indicative, nu sunt foarte incantat. Astazi nu pot sa spun ce e cel mai bine pentru CEC. In prezent, Comisia analizeaza care e cea mai buna varianta", a declarat, pentru "ZF", ministrul finantelor, Sebastian  Vladescu, seful Comisiei de privatizare a CEC. El spune ca luna ianuarie nu mai reprezinta un obiectiv ferm pentru depunerea ofertelor finale.

Articol complet Evenimentul Zilei

============

Salariul mediu, aproape 7,5 milioane lei vechi

Un roman a castigat in medie 744 lei noi, adica 7.440.000 lei vechi, in luna noiembrie a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Primele, platile de stimulente precum si realizarea unei productii superioare in mai multe domenii au stat la baza cresterii cu 4,3% a salariului mediu net. Veniturile romanilor au crescut mai mult decat preturile. In termeni reali, salariul mediu s-a majorat cu 3,1%, pentru ca rata inflatiei in luna noiembrie a fost de 1,2%, ritm mediu de crestere inregistrat atat la preturile marfurilor alimentare si nealimentare, cat si la servicii.

Articol complet Evenimentul Zilei

=============

Bancile se cearta pe fix

Banca elvetiana UBS afirma ca va lua in considerare contestarea rezultatului licitatiei pentru desemnarea consultantului de privatizare a Romtelecom, dupa ce a pierdut in fata CSFB, desi comisionul cerut era mai mic.

Comisionul oferit de banca UBS (Union Bank of Switzerland) pentru vinzarea a 46% din Romtelecom a fost de 0,95% din valoarea totala a tranzactiei, care este estimata la peste un miliard de euro. Concurentii de la Credit Suisse First Boston (CSFB) ar fi cerut un comision de 1,4%, cu 50% mai mult, anunta Mediafax, citind "Ziarul Financiar".

Articol complet Cotidianul




''

Stire preluata de la Euroactiv.ro

Stiri asemanatoare

Google neaga planurile de a construi un PC ieftin
"Nu suntem nevoiti sa intram pe acea piata", declara un oficial al Google. ...

Erste Bank a devenit a doua banca din Ungaria
O stire a agentiei de presa Interfax Hungary Business News Service anunta c...

Comentariu: Romania trebuie sa-si ia la suturi obiceiurile
Christian Science Monitor, un ziar american cunoscut pentru jurnalismul ext...

Aderarea Romaniei si Bulgariei figureaza printre prioritatile presedintiei austriece
...

Romania-numita din nou in controversa suspectilor CIA
...