Cautare avansata

Principii de afaceri pentru combaterea coruptiei


Transparency International Rom?nia anunta lansarea componentei de instruire a proiectului "Business Principles Campaign", finantat de Ambasada Canadei prin programul "Governance Support Program for Romania and Bulgaria".

Proiectul "Business Principles Campaign" urmareste sa asigure sectorului de afaceri elementele necesare dezvoltarii controlului intern in conformitate cu Principiile de afaceri Transparency International si sa introduca aceste principii in cadrul procedurilor de achizitii publice desfasurate la nivelul administratiei publice locale si centrale, in vederea cresterii integritatii procesului de achizitii publice si eficientizarii utilizarii fondurilor publice.

Un raport al TI-Romania, realizat in parteneriat cu APD, dat publicitatii in septembrie 2004, arata ca 44% din achizitiile publice realizate in cadrul a 12 municipalitati se desfasurau prin proceduri netransparente (cerere de oferta si negociere cu o singura sursa), asupra acestora putand plana suspiciuni de coruptie. La lansarea Indicelui de Perceptie a Coruptiei din octombrie 2004, Peter Eigen, presedintele retelei TI, arata ca "existenta coruptiei in marile proiecte de achizitii publice este un obstacol covarsitor in calea dezvoltarii durabile si are drept consecinta irosirea fondurilor publice necesare pentru educatie, sanatate si combaterea saraciei". Romania a obtinut 2,8 din 10 puncte in IPC 2004, pastrandu-se in categorie tarilor unde coruptia este perceputa drept generalizata.

In cadrul proiectului, in perioada 20-21 ianuarie 2005, va avea loc atelierul pentru verificatori independenti "Transparenta in achizitii publice - Principii de afaceri pentru combaterea coruptiei". In cadrul atelierului se va discuta modul ?n care verificatorii independenti aplica instrumentele de verificare a conformitatii Principiilor de afaceri pentru combaterea coruptiei la nivelul societatilor comerciale, inclusiv cu modul in care autoritatile contractante pot utiliza expertiza verificatorilor independenti. TI-Romania organizeaza acest atelier de lucru in parteneriat cu Institutul Roman de Training si Asociatia Academia de Advocacy.

Pentru relatii suplimentare va rugam sa ne contactati la adresa office@transparency.org.ro.
Proiectul BPC este finantat prin GSP for Romania and Bulgaria

Proiectul BPC prefateaza si contribuie la lansarea oficiala a Global Compact Romania - 15 februarie 2005

www.transparency.org.ro 


''

Stire preluata de la Euroactiv.ro

Stiri asemanatoare

PSD - cel mai mare furnizor de publicitate in 2004
ora 14:30 Partidul Social Democrat si Uniunea PSD+PUR au avut cele mai multe reclame in presa, pe...

Lovitura de teatru: PUR la guvernare!
Dan Voiculescu a spus presei ca Partidul Umanist nu va semna un protocol cu Alianta PNL-PD. ...

Parchetul ancheteaza afaceri din domeniul petrolier
In ancheta dosarului RAFO procurorii trebuie sa clarifice circuitul banilor intre diverse firme s...

UE neclintita in privinta fuziunii nucleare
Ministrii in problemele cercetarii din tarile Uniunii Europene afirma ca sunt pregatiti sa proced...

Emil Boc: Alianta D.A. merge pe alegeri anticipate
Emil Boc, presedintele Partidului Democrat, a spus ca se va apela la popor. Ideea anticipatelor s...