Cautare avansata

EurMonitor Business: Consiliul UE propune eliminarea taxei de inmatriculare a autovehiculelor


Consiliul UE propune eliminarea taxei de inmatriculare a autovehiculelor in 5-10 ani / Agentia pentru IMM-uri cere mai multe fonduri nerambursabile / Aeroportul Baneasa va fi inchis pentru trei luni. Companiile low-cost se muta pe Otopeni / Soferii romani pot plati rovinieta pe mai putin de un an / Piata tehnologiilor de securitate creste cu 25% pe an / Chiar si dupa trecerea la euro, tot vom avea cele mai scumpe credite

Consiliul ministrilor pentru economie si finante din Uniunea Europeana (ECOFIN) sustine eliminarea progresiva, intr-un interval de timp cuprins intre 5 si 10 ani, a taxei de inmatriculare auto, a declarat, marti, la Bruxelles, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, citat de Rompres.

Potrivit oficialului roman, UE are in vedere si instituirea unui sistem de restituire a taxei de inregistrare pentru autoturisme, precum si o corelare a taxei anuale de circulatie cu emisiile de CO2. Intr-o discutie cu presa romana, Varujan Vosganian s-a referit si la problema taxei de prima inmatriculare auto instituita de Romania, pe care Comisia Europeana o considera discriminatorie si neconforma cu prevederile Tratatului UE.

"Vom trimite o formula mai detaliata in ceea ce priveste taxa speciala, iar aceasta propunere va fi insotita de o anexa cuprinzand tabelele cu taxele pentru diferitele categorii de cilindree, vechime si tehnologie, urmand sa avem discutii tehnice si apoi sa tragem o concluzie", a afirmat ministrul economiei si finantelor, adaugand ca "este bine ca la nivelul Comisiei Europene se apreciaza faptul ca Guvernul Romaniei face eforturi de a-si adapta aceasta masura la solicitarile Uniunii".

Articol complet in Gandul

=====

Agentia pentru IMM-uri cere mai multe fonduri nerambursabile

Agentia Nationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a solicitat Guvernului o majorare a bugetului pentru cele sase programe de finantare lansate la inceputul lunii aprilie. ANIMMC vrea o dublare a bugetului care se ridica la aproximativ 29 de milioane de lei. "Inca nu stim daca ni se vor aloca bani in plus sau daca vor fi cati am solicitat noi. Asteptam rectificarea de buget sa vedem daca ni se aproba", a declarat purtatorul de cuvant al ANIMMC, Eduard Dragusin.
Dosarele depuse pentru banii din cele sase programe nationale de finantare se afla inca in procesul de evaluare, fiind analizate, pana in prezent, circa 200 din totalul de peste 3. 900 de dosare. "Cei care vor avea dosarele in regula, dar nu au reusit sa primeasca finantare vor intra intr-un nou proces de evaluare, dupa ce va fi suplimentat bugetul, avand sansa sa primeasca bani, chiar daca initial dosarul le-a fost respins. Cate dosare vor fi reevaluate, vom vedea dupa rectificarea de buget", a adaugat Dragusin.

Articol complet in Gandul

=====

Aeroportul Baneasa va fi inchis pentru trei luni. Companiile low-cost se muta pe Otopeni

Aeroportul Baneasa "Aurel Vlaicu", pe care opereaza majoritatea companiilor aeriene cu preturi reduse, va fi inchis in perioada 10 mai - 31 iulie , pentru efectuarea unor lucrari de intretinere la pista de rulare. In aceasta perioada toate companiile care opereaza pe acest aeroport isi vor desfasura activitatile pe Aeroportul Otopeni.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor estimeaza pentru aceasta perioada o crestre a traficului pe Aeroportul Otopeni de peste 50%, din care 25-26% reprezinta cresterea traficului operatorilor actuali, 7% crestere produsa de operatorii noi si circa 18% crestere datorata operatorilor transferati de la Baneasa.

Articol complet la HotNews.ro

=====

Soferii romani pot plati rovinieta pe mai putin de un an

Posesorii romani de autovehicule pot achita taxa de utilizare a retelei de drumuri nationale pentru o saptamana, o luna, sase sau 12 luni, a anuntat Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat de presa.

Astfel, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale va creste numarul rovinietelor ce vor fi eliberate in perioada urmatoare.

In aceste conditii, exista posibilitatea sa fie eliberate roviniete avand inscrisi anii 2005/2006, aflate in stocul CNADNR, pana la finalizarea achizitiei unui nou contingent de roviniete.

Valabilitatea rovinietei este inscrisa pe documentul care atesta plata (bonul fiscal, chitanta sau factura), document ce trebuie pastrat de utilizatori la bordul vehiculului, precizeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri.

Articol complet la HotNews.ro

=====

Piata tehnologiilor de securitate creste cu 25% pe an

Doar 10% din sistemele de supraveghere si echipamentele de securitate provin din productia interna. Una dintre pietele care se dezvolta accelerat, odata cu investitiile in constructii, este cea a produselor, echipamentelor si serviciilor care compun tehnica de securitate. Dimensiunile acesteia au fost estimate la aproximativ 500 milioane de euro, iar cresterea anuala e de cel putin 25%, spun reprezentantii sectorului.

"Deocamdata, pe piata romaneasca avem 10% productie interna si 90% articole din import, respectiv din SUA, Canada, Anglia, Germania, Italia si unele tari asiatice. Principalele domenii unde se regasesc clientii firmelor cu profil de protectie a proprietatilor sunt retailul (in special marile magazine si centre comerciale) si investitiile de orice fel, mai ales sediile bancilor sau ale firmelor.

Acestea impulsioneaza cel mai mult cresterea pietei, in proportie de 25%-30% pe an, ritm care se accelereaza continuu", a declarat, presedintele Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Silviu Clep. El a mai adaugat ca in acest sector lucreaza aproximativ 12.000 de angajati, iar pentru instalarea si administrarea sistemelor anti-efractie au fost licentiate peste 1.000 de firme. Pentru profesionalizarea acestora, ARTS organizeaza, periodic, cursuri de specialitate.

Articol complet in Adevarul 

=====

Chiar si dupa trecerea la euro, tot vom avea cele mai scumpe credite

Investitorii vor cauta sa plaseze banii cel putin la dobanzile actuale, tinand cont de riscurile care planeaza asupra economieiPremiera pe piata obligatiunilor din Romania! Banca Europeana de Investitii a lansat o emisiune cu cea mai lunga maturitate - sapte ani - pentru care ofera dobanda fixa - 7% pe an. Vestea buna - am intrat intr-o perioada de stabilitate financiara. Vestea mai putin buna - in 2014, cand ar trebui sa intram in zona euro, dobanzile la credite nu vor scadea la nivel vest-european.

Aparent, analistii Bancii Europene de Investitii (BEI) au mers la risc. Asta pentru ca, pana recent, formula obisnuita pentru calcularea dobanzii unei emisiuni de obligatiuni era lasata la „mana" pietei. Daca dobanzile din piata interbancara scadeau/cresteau, si ratele la obligatiuni urmau aceeasi tendinta. Formula generala era media dobanzilor din piata interbancara la depozite (BUBID) si credite (BUBOR) la care, de regula, se adauga o marja de cateva puncte procentuale pentru a face obligatiunile atractive.

Articol complet in Adevarul































































''

Stire preluata de la Euroactiv.ro

Stiri asemanatoare

Eliminarea restrictiilor la piata muncii a UE pentru artistii romani
Comisia de Cultura din Parlamentul European a aprobat amendamentul deputatului FDGR, Ovidiu Ga...

Cum va poate ajuta Mediatorul European?
Imaginati-va ca vreti sa consultati un document al UE si institutia implicata nu vi-l eliberea...

Consultanti gratis pentru taranii saraci, dar care vor fonduri europene
Cei care nu au de unde sa plateasca un consultant, dar doresc sa depuna cereri de finantare pe...

Dezvatarea de intoleranta" prin desene
Desenatorul francez Plantu, de la Le Monde, este autorul unei initiative pentru "dezvatarea de...

Cearta pe bugetul Uniunii Europene pentru 2008
Patru state "grele" ale Uniunii Europene au criticat proiectul de cheltuieli pentru bugetul pe...