EurMonitor Business: Privatizarea ingheata salariile in BCR
Publicarea contractului de privatizare al BCR aduce mai multa lumina in modul cum se va derula in continuare preluarea de catre Erste Bank a BCR, "perla" sistemului bancar, pentru care banca austriaca s-a angajat sa plateasca - efectiv - 2,35 miliarde euro / 200.000 de firme ar putea fi dizolvate / Reclame cu mouse-ul in mina
De bani a si facut rost, ieri, pe bursa austriaca, printr-o emisiune de actiuni in urma majorarii capitalului social. Erste Bank a castigat anul trecut licitatia de preluare a BCR, dupa ce a oferit 3,75 miliarde de euro pentru pachetul de 61,8825% din actiuni - 36,88% detinuti de AVAS, si doua pachete de cate 12,5% plus o actiune detinute de BERD si IFC.
Finalizarea preluarii BCR se va intinde pe cateva luni bune si va presupune - intermediar - semnarea unui Contract de prefinalizare, dupa indeplinirea mai multor conditii: semnarea unui contract de escrow, cu deschiderea unui cont in care banii virati de cumparator vor fi tinuti pana la finalizarea tranzactiei, obtinerea autorizarilor de la Consiliul Concurentei, CNVM, organisme similare austriece si a lipsei unor obiectii formulate de catre BNR.
Articol complet Adevarul
=============
200.000 de firme ar putea fi dizolvate
Aproape 200.000 de firme din cele 500.000 inregistrate ar putea fi dizolvate pentru ca nu au depus la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) situatiile financiare corespunzatoare anului fiscal 2004, in termenul prevazut de lege, respectiv 15 decembrie 2005, reiese din datele Oficiului.
Societatile comerciale pe actiuni, cele in comandita pe actiuni, societatile comerciale cu raspundere limitata si grupurile de interes economic sunt obligate prin lege sa depuna situatiile financiare anuale la Oficiu.
Articol complet Evenimentul Zilei
==============
Reclame cu mouse-ul in mina
In Romania, bugetul de publicitate ii aloca 3%, in timp ce in Statele Unite primeste jumatate din banii de promovare. Marketingul direct, supranumit "de gherila", isi face loc, de multe ori neinvitat, in mail-urile, mobilele si cutiile noastre postale. Chiar daca se declara suparati de invazia publicitara, 70% dintre autohtoni isi arunca ochii peste oferte.
Mail-urile care te invita sa cumperi de la ceasuri pina la Viagra, brosurile cu oferte primite in cutiile postale, dar si sms-urile publicitare sint pe val in ultimul timp. Marketingul de gherila se insinueaza din ce in ce mai vizibil pe piata de publicitate din Romania, alaturi de caile de promovare traditionale.
Articol complet Cotidianul

Stire preluata de la Euroactiv.ro