Noua fata a Bucurestilor
Primaria Capitalei, prin Centrul de Planificare Urbana si Metropolitana si Centrul de Proiecte Culturale, a expus ieri, in piateta cu fantana de la Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu", proiectele de dezvoltare urbana a orasului, pentru care s-au obtinut deja finantare sau sunt in curs de avizare.
Evenimentul a fost dedicat marcarii zilei semnarii Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, astfel ca vizitatorii expozitiei au putut vedea pe doua ecrane de proiectare digitala, instalate intr-un colt amenajat special pentru aceasta actiune, propunerile administratiei bucurestene pentru spatiul metropolitan al Capitalei. Cei interesati au primit si pliante de informare in acest sens.
Centrul de Planificare Urbanistica si Metropolitana Bucuresti urmareste delimitarea zonei metropolitane in functie de criteriile traditionale, spatial-geografice, social-demografice si economico-functionale.
Studiul pentru amenajarea pietonala a zonei Lipscani a reprezentat unul dintre proiectele "puternice" ale expozitiei, alaturi de o serie de proiecte care au in vedere modernizarea strazii Buzesti si a Caii Grivita, in paralel cu reabilitarea retelelor edilitare din aceasta zona.
Documentatiile au mai vizat planurile privind principalele puncte de penetratie rutiera a Capitalei (autostrazile Bucuresti-Constanta si Bucuresti-Craiova), implementarea studiului Jica - nod de transport in Piata Sudului si in Piata Obor, dezvoltarea urbana a strazilor Petre Ispirescu, Campul Mare, intersectia dintre strada Lacul Plopului si strada Novaci, precum si problema spatiilor de parcare. De asemenea, a fost prezentat proiectul pentru constructia unor parcaje subterane in Piata Universitatii, la Gara de Nord, la intersectia Calea Dorobantilor cu Stefan cel Mare, precum si mai multe reglementari pentru zonele aferente spatiilor subterane apartinand Metrorex.
Articolul complet la Ziua 26.04.2005

Stire preluata de la Euroactiv.ro