Cautare avansata

Ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă?

Ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă? Ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă? O alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat sunt factorii cheie de care depinde sănătatea noastră. Nu mai puţin importantă este şi modalitatea în care organismul nostru asimilează nutrienţi. O dietă sănătoasă trebuie să conţină suficiente fibre şi un număr mare de fitonutrienţi, inclusiv vitamine şi minerale. Totodată, o alimentaţie sănătoasă este cea care conţine o cantitate echilibrată de grăsimi, proteine, carbohidraţi şi micronutrienţi. Ţesuturile grase ale organismului sunt formate în mare parte din trigliceride. Acestea sunt depozitate în organism sub formă de grăsimi şi asigură energie organismului. Alimentele bogate în grăsimi sunt: margarina, untul, carnea, uleiurile din plante, laptele gras, ciocolata sau uleiul de cocos. Organismul are nevoie de circa 30 - 50 de grame de proteine zilnic. De unde obţinem proteinele? Proteinele sunt nutrienţi pe care îi putem asimila cu uşurinţă din hrana vegetală sau animală. Proteinele trebuie să fie nelipsite din alimentaţia noastră zilnică. Ele au un rol funcţional în dezvoltarea proceselor metabolice, asigură creşterea şi refacerea ţesuturilor şi participă la reglarea presiunii osmotice şi menţinerea echilibrului acido-bazic. În ceea ce priveşte carbohidratii, aceştia furnizează energie organismului, dar şi fibre care previn diverse boli sau care oferă aromă şi consistenţă mâncării. Alimentele care conţin carbohidraţi sunt: cartofii, fructele, legumele, cerealele etc. Alimentaţia sănătoasă din prisma specialiştilor Alimentaţia echilibrată are un rol extrem de important în păstrarea unei vieţi sănătoase. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, susţine că “există patru mari categorii de alimente care provin din patru mari sisteme agroalimentare. Cele mai multe alimente provin din sistemul agroalimentar numit superintensiv şi care furnizează alimentele cotidiene sau convenţionale. A doua categorie sunt produsele biologice, ecologice sau organice. Acestea provin dintr-un sistem agroalimentar care utilizează numai soiuri şi rase de animale ancestrale, care nu sunt modificate genetic. A treia categorie de alimente sunt cele modificate genetic, care provin din organisme modificate genetic în special plante, precum soia, cartof, porumb. A patra categorie sunt alimentele noi, care nu au tradiţie de consum.” Bolile asociate unei alimentaţii nesănătoase Una dintre cele mai comune boli de nutriţie este obezitatea numită şi diabezitatea din pricina asocierii ei cu diabetul de tip 2. Alte boli de nutriţie sunt afecţiunile cerebrovasculare, cele cardiovasculare, afecţiunile de tip canceros şi guta, o boală cu specific nutriţional. Dintre toate aceste afecţiuni, la baza cărora stă şi alimentaţia nesănătoasă, cea mai mare incidenţă o au bolile cardiovasculare. Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din luna ianuarie 2011, au arătat că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii, atât în România, cât şi la nivel mondial. Se preconizează că până în anul 2030, aproximativ 23,6 milioane de oameni vor muri din cauza afecţiunilor cardiovasculare. Prof. univ. dr. Eduard Apetrei, medic primar cardiologie la Institutul ''C.C. Iliescu'' din Bucureşti, spune că nivelul colesterolului seric este strâns legat de apariţia bolilor cardiovasculare. Domnia sa susţine că: “trebuie pus accentul pe prevenţie, pe scăderea hipertensiunii arteriale, a colesterolului, printr-o alimentaţie sănătoasă şi renunţare la fumat. Primul pas în scăderea colesterolului îl constituie schimbarea modului de viaţă şi adaptarea unei diete corespunzătoare. Dacă o dietă convenţională nu dă rezultate în scăderea nivelului colesterolului se poate trece la următorul pas ce constă în folosirea alimentelor cu esteri de stanoli din plante, cum este Dobrogea-Benecol, marca a Dobrogea Grup”. Dobrogea Grup – partener responsabil pentru o alimentaţie sănătoasă Din dorinţa de a deveni un partener responsabil pentru o alimentaţie sănătoasă, Dobrogea Grup a lansat pe piaţa din România produse echilibrate nutriţional, de cea mai bună calitate. Preocuparea permanentă a companiei pentru fabricarea unor produse alimentare sănătoase face ca Dobrogea Grup să fie apreciată şi recomandată de medici specialişti din numeroase domenii.

Detalii furnizor

DOBROGEA GRUP S.A.
Regiune: Constanta (Constanta)
Tip companie: Producator
Numar total produse: 81
Domenii de activitate:
Cofetarie , Zahar si dulciuri , Panificatie , Patiserie , Paste fainoase , Fainuri , Cozonac si pasca , Covrigei si seminte , Cereale fulgi , Biscuiti si napolitane


Alte comunicate DOBROGEA GRUP S.A.

Fresh Dobrogea - calitate şi prospeţime
Reţeaua de magazine Fresh Dobrogea cuprinde 20 de magazine amplasate în municipiul Constanţa şi î...
REGULI DE NUTRITIE
MISIUNEA NOASTRĂ : INOVARE PENTRU SANATATE