Cautare avansata

REGULI DE NUTRITIE

REGULI DE NUTRITIE Dobrogea Grup – partener responsabil pentru o alimentaţie sănătoasă Din dorinţa de a deveni un partener responsabil pentru o alimentaţie sănătoasă, Dobrogea Grup a lansat pe piaţa din România produse echilibrate nutriţional, de cea mai bună calitate. Preocuparea permanentă a companiei pentru fabricarea unor produse alimentare sănătoase face ca Dobrogea Grup să fie apreciată şi recomandată de medici specialişti din numeroase domenii. Pentru ca sănătatea să nu ne joace feste din pricina regimurilor alimentare dezechilibrate este indicat să consumăm alimente variate care să ne asigure toate componentele nutriţionale de care organismul nostru are nevoie. Excesele alimentare au consecinţe la fel de grave ca şi înfometarea. Ce înseamnă o dietă echilibrată pentru nutriţionişti? Există reguli de nutriţie pe care trebuie să le urmăm pentru a evita apariţia unor carenţe în alimentaţie? Nutriţioniştii recomandă adoptarea unui regim alimentar raţional pentru că acesta este esenţial în menţinerea unei greutăţi normale a organismului, lucru care atrage după sine şi evitarea îmbolnăvirilor. Reguli de nutriţie Dacă vorbim de alimentaţie sănătoasă şi reguli de nutriţie atunci trebuie să avem în vedere, în primul rând, câte calorii asimilează zilnic organismul nostru. Aportul caloric recomandat depinde de câţiva factori precum sexul, vârsta şi activitatea fizică depusă. Persoanelor sedentare le este recomandat consumul a 2100 Kcal/zilnic obţinute din consumul alimentelor bogate în glucide, lipide şi proteine. Mesele variate reprezintă o altă regulă recomandată de nutriţionişti. Nu există niciun aliment care să conţină o cantitate suficientă de lipide, glucide, proteine sau minerale, de aceea este recomandat să consumăm alimente cât mai variate, în funcţie de necesităţile organismului. Există grupe de alimente bogate în aceste substanţe nutritive şi grupe de alimente care nu conţin toţi nutrienţii de care organismul nostru are nevoie. Un echilibru între aceste categorii de produse este esenţial în alimentaţia zilnică. Nutriţioniştii recomandă şi combinarea surselor de grăsimi vegetale cu cele animale. Acest lucru contribuie la stabilirea unui echilibru al aportului de acizi graşi saturaţi şi polinesaturaţi şi nivelul de colesterol. Grăsimile pe care le conţin unele alimente precum untul, margarina, maioneza sau jeleurile trebuie consumate cu precauţie. De exemplu, untul şi margarina conţin aceeaşi cantitate de grăsime, doar că natura acestora este diferită. În ceea ce priveşte aportul de proteine, alimente ca peştele sau ouăle pot concura eficient produselor din carne. Produsele lactate conţin proteine indispensabile pentru organismul uman. Totodată, produsele lactate asigură şi necesarul de calciu pentru oase sănătoase. Nu săriţi peste micul dejun! Foarte multe persoane sar peste micul dejun deşi medicii spun că masa de dimineaţă este cea mai importantă. În condiţiile unui stress permanent şi a unui ritm de viaţă tot mai alert, oamenii tind să scape din vedere rolul meselor regulate, importante pentru prevenirea bolilor cardiovasculare sau a celor cu specific nutriţional. O sugestie pentru micul dejun este să consumaţi pâine prăjită sau să beţi ceai şi lapte. Nu trebuie ignorate nici situaţiile în care oamenii fac o alegere între micul dejun şi cină. Se recomandă să nu renunţaţi la niciuna din aceste mese, pentru că ambele sunt consistente şi asigură aportul de substanţe nutritive de care organismul are nevoie. Calitatea alimentaţiei poate influenţa şi procesul de îmbătrânire Specialiştii au arătat, în urma efectuarii unor studii, că există o legătură între ceea ce mâncăm şi felul în care îmbătrânim. Carenţele de calciu, de vitamina B, D sau acizi Omega 3, poate determina o accelerare a procesului de îmbătrânire. Respectarea regulilor de nutriţie este esenţială pentru contracararea bolilor cardiovasculare, a celor nutriţionale şi a dislipidemiilor, determinate în principal de un nivel caloric crescut. Aportul ridicat de calorii este determinat de consumul de grăsimi în exces. Prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice susţine că: “pentru prevenirea unor afecţiuni de tipul dislipidemiilor, diabetului zaharat sau obezităţii, este esenţială scăderea în greutate, fapt ce se poate realiza prin schimbarea stilului de viaţă. Mai exact trebuie să existe un aport caloric scăzut şi un regim crescut de activitate fizică.”

Detalii furnizor

DOBROGEA GRUP S.A.
Regiune: Constanta (Constanta)
Tip companie: Producator
Numar total produse: 81
Domenii de activitate:
Cofetarie , Zahar si dulciuri , Panificatie , Patiserie , Paste fainoase , Fainuri , Cozonac si pasca , Covrigei si seminte , Cereale fulgi , Biscuiti si napolitane


Alte comunicate DOBROGEA GRUP S.A.

Fresh Dobrogea - calitate şi prospeţime
Reţeaua de magazine Fresh Dobrogea cuprinde 20 de magazine amplasate în municipiul Constanţa şi î...
MISIUNEA NOASTRĂ : INOVARE PENTRU SANATATE
Ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă?