Cautare avansata

Oportunitati de finantare



Granturi si fonduri Sapard pentru promovarea ecoturismului in Romania, dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative si imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole.

IMM, ONG, APL - Promovarea ecoturismului in Romania

Intarirea parteneriatelor pentru Conservarea Naturii si Turism in Romania
Finantator: Fundatia pentru Parteneriat si Asociatia de Ecoturism din Romania

Acest program de granturi face parte din proiectul "Un parteneriat pentru conservarea naturii si turism in Romania", derulat cu sprijinul USAID, Stichting DOEN din Olanda si Fundatiei pentru Parteneriat.

Programul urmareste stimularea dezvoltarii si promovarea ecoturismului in Romania prin sprijinirea unor initiative durabile. Obiective:
- cresterea valorificarii prin ecoturism a capitalului natural si a traditiilor ce respecta natura;
- cresterea nivelului de intelegere si aplicare a conceptului de ecoturism, a dezvoltarii si promovarii produselor ecoturistice.

Solicitanti eligibili
- ONG ce functioneaza pe baza OUG 26/2000;
- societati comerciale cu activitatti in domeniul turismului;
- administratii de parcuri nationale si naturale si custozi de arii protejate;

Autoritatile publice si institutiile de la nivel national, precum si organizatiile internationale pot sa participe ca si parteneri in cadrul proiectului, dar nu pot fi aplicanti principali. Filialele organizatiilor nationale pot aplica daca
sunt localizate in ariile de interes ale proiectului si daca au aprobarea scrisa a biroului central.

Vor fi finantate proiectele-pilot din judetele: Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Mehedinti, Neamt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava,Valcea si Vrancea.

Bugetul programului pe anul 2006 este 250.000 RON (2.500.000.000 lei); finantarea se va face pe baza de licitatie de proiecte. Se pot solicita fonduri de pana la 18.000 RON (180 milioane de lei/proiect). Contributia solicitantilor, cel putin 20% din bugetul total al proiectului, pentru ONG, si 50% pentru societati comerciale si Administratiile Parcurilor Natonale si Naturale.

Data limita de depunere a scrisorilor de intentie este 25 ianuarie 2006, ora 16:00. Data limita de depunere a propunerilor de proiect este 21 martie 2006, ora 16:00 (proiectele trebuie sa ajunga pana la data si ora mentionata la sediul Fundatiei pentru Parteneriat).

Fundatia pentru Parteneriat
Str. Harghita Nr. 7 Sc. A Ap. 6
530151 Miercurea-Ciuc, Judetul Harghita
Telefon/fax: 0266-310678, 0266-310686
E-mail: office@fpc.topnet.ro
http://www.epce.ro/ecotur.htm

--------------

IMM, AS, SC, ONG, COOP
Programul SAPARD - Masura3.4 Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative

Finantator: Uniunea Europeana

Masura 3.4 sustine activitatile agricole in mediul rural: infiintarea cercului de masini agricole si servicii de reparatii ale masinilor agricole, activitatiile tinerilor si femeilor, agro- si silvo-turismul, activitatile mestesugaresti, acvacultura, apicultura, sericiculturai si cultivarea ciupercilor.

Solicitantii eligibili sunt:
- persoane fizice autorizate,
- asociatii familiale,
- societati agricole,
- societati comerciale cu capital integral privat,
- asociatii non-profit - numai pentru infiintarea si dotarea cercurilor de masini agricole,
- cooperative de consum si mestesugaresti

Valoarea totala a proiectului trebuie sa fie intre 5.000 - 200.000 EUR, din care 50% contributie SAPARD si 50% co-finantarea solicitantului.

-------------

IMM - SC, COOP
Programul SAPARD - Masura1.1 Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole

Finantator: Uniunea Europeana

Masura 1.1 urmareste imbunatatirea performantelor productiei agro-alimentare din punct de vedere al standardelor de calitate si diversificarea gamei de produse procesate, eliminarea disfunctionalitatilor pe pietele specifice.

Se acorda finantare intre 30 000 si 4 000 000 EURO, astfel:
- pentru lapte si produse lactate, carne, produse din carne si oua, legume, fructe si cartofi, vinificatie, peste si cereale, valoarea totala eligibila a proiectului se compune din minim 50% contributie privata si maxim 50% contributie publica, din care: 75% contributia Comunitatii si 25% cofinantare nationala.
- pentru seminte oleaginoase si zahar, valoarea totala eligibila a proiectului se compune din minim 70% contributie privata si maxim 30% contributie publica, din care 75% contributia Comunitatii si 25% cofinantare nationala.

PFA, AF, IMM - SC, SA
Programul SAPARD - Masura 3.1 Investitii in exploatatiile agricole

Finantator: Uniunea Europeana

Masura sprijina modernizarea tehnologiilor de cultura si reducerea costurilor de productie, diversificarea productiei si imbunatatirea calitatii produselor agricole si a raselor, respectarea conditiilor de igiena si de intretinere a animalelor; reducerea pierderilor si cresterea eficientei exploatatiilor agricole, diversificarea activitatilor agricole, valorificarea potentialului agricol al fiecarei zone, transferul exploatatiilor agricole catre tineri, protectia mediului natural, refacerea si conservarea calitatii solului, stimularea concurentei.

Solicitanti eligibili:
- producatori agricoli individuali - persoane fizice autorizate,
- asociatii familiale cu profil agricol,
- societati agricole,
- societati comerciale cu capital integral privat

Ajutorul nerambursabil acordat nu va depasi 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Vor fi finantate proiecte cu valoare totala eligibila intre 5.000 - 500.000 EUR. Maxim 50% poate reprezenta contributie nerambursabila si minim 50% - contributie privata.

Facilitati suplimentare:
- pentru proiecte realizate de persoane pana in 40 ani: contributia nerambursabila SAPARD este de 55% , restul de 45% fiind acoperit de Beneficiar;
- pentru proiecte realizate in zonele montane: contributia nerambursabila SAPARD este de 60%, restul de 40% fiind acoperit de Beneficiar;
- pentru proiecte realizate in zonele montane de persoane sub 40 ani: contributia nerambursabila SAPARD este de 65%, restul de 35% fiind acoperit de Beneficiar.

Sursa: MIE




''

Stire preluata de la Euroactiv.ro

Stiri asemanatoare

Fonduri suplimentare pentru proiectele de mediu prioritare
Guvernul Romaniei va imprumuta 1, 6 miliarde de euro pentru proiectele prio...

3 mililioane Euro pentru sectorul deseurilor
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a lansat proiectul ISPA "Asisten...

Basescu: Romania are cel mai mare pret la gaze
Presedintele Traian Basescu a readus in discutie ideea grupurilor de intere...

MEC cauta surse altenative de energie
Intensificarea realizarii proiectelor care sa reprezinte solutii pentru div...

MAE cere lamuriri Ucrainei in privinta reluarii lucrarilor pe canalul Bastroe
Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei a luat nota de informatiile recen...